Juha Humalajoki
Juha Humalajoki
Syntiinlankeemuksen perintö on jokaisen ihmisen elämässä helposti tunnistettava ja kuitenkin itselle vaikeasti tunnustettava realiteetti. Kun syntiinlankeemuksen yleiseksi seuraukseksi vielä luetaan elämän kipu, katoavaisuus ja kuolema, on syntiinlankeemusta vaikea ohittaa. ”Valhetta ja petosta on kukkuloilla, meluisaa menoa vuorilla. Totisesti, vain Herra, meidän Jumalamme, voi Israelin pelastaa!” (Jer. 3:23.)
Kerran eräillä seurakuntapäivillä ihmeteltiin Martti Lutherin Bibliassa käyttämää sanontaa ”Pyhä Paavali”. Hänhän oli tavallinen ihminen. Paavali oli parannuksen armon saanut uskovainen ihminen, Herran apostoli. Vanhassa suomen kielessä pyhä tarkoitti erotettua, merkittyä ja rajattua. Keskustelussa tuli esiin, että Paavali ei ollut itsessään pyhä. Elävä usko teki hänet pyhäksi, erotetuksi, Jumalan valituksi aseeksi.
Eveliina Saukko
Eveliina Saukko
Oletko miettinyt koskaan, miksi on hyvä käydä seuroissa tai osallistua Jumalan valtakunnan työhön? Joskus tuntuu siltä, ettei jaksa osallistua. Olisi helpompi jäädä kotiin. Oma kokemukseni on, että osallistumisen vaiva unohtuu, kun pääsee yhteiseen kokoontumiseen. Joskus ennen rippikoululeiriä on tuntunut, että miksi tuli luvattua lähteä leirin pitoon. Joka kerta on kuitenkin jäänyt kiitollinen mieli siitä, että tuli lähdettyä.
Pixabay
Pixabay
Kun aikanaan teologian opiskelijana aloitin puhujan tehtävässä, olivat kotiseurat usein eri alueilla. Sananpalvelijan tehtävässä kotiseurat ovat minusta aina olleet mukavimpia. Siinä kotisiioni saa merkityksen, kun seuravieraat ovat tervetulleita toisen kotiin.
Elmeri Hekkala
Elmeri Hekkala
Muistatko esivanhempiesi nimiä? Onko suvussasi ollut joku nimeltään laajalti tunnettu tai sellaisessa ajallisessa tehtävässä toiminut henkilö, jonka nimi on pysynyt useiden muistoissa? Itse muistan nimeltä isovanhempani ja joitain heidän vanhempiaan. Lisäksi olen kuullut, että suvussani on joskus aikoinaan ollut sotilaita ja jopa aatelisia.
A.-L.S.
A.-L.S.
Syksyn pimeimpänä aikana juuri ennen lumen tuloa mieleeni nousee usein muistot omalta varusmiesajalta: lämpimät muistot uskovaisista varusmiestovereista, joiden kanssa saimme palvelustamme suorittaa. Oli turvallista, kun oli saattomiehiä lähellä.
Anu Tofferi
Anu Tofferi
Näin joulun aikaan lapset esittävät lahjatoiveita. Saamme ja lähetämme joulukortteja ja toivotamme hyvää joulua.
”Kyllä kysyin, jo kolmannen kerran, etkä kuullut”, vaimoni vastasi hiukan jo turhautuneen oloisesti.
Anna-Leena Saukko
Anna-Leena Saukko
Itsenäisyyspäivän kynnyksellä saattaa mieleen hiipiä pelko maailmassa vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi. Saammeko nauttia rakkaassa isänmaassamme edelleen pitkään jatkunutta rauhan aikaa?
Kärsivän lapseni vuoteen äärellä sydämeni itkee. Miksi tämä tapahtuu ja mitä tästä seuraa? Raamattu osoittaa, että kun Jumala puhuu, ihminen on hiljaa. Todellakin, lääkärikin on toisinaan hiljaa, sillä näkyvän sairauden syytä ei aina löydy. Ihminen on pieni ja avuton kärsimyksen kohdatessa. Jumala on suuri, kaiken yläpuolella.
Lasse Kokko
Lasse Kokko
Kirkkoisä Augustinuksen mukaan Daavid kirjoitti tuomiosunnuntain psalmin 143 poikansa Absalomin kapinayrityksen aikaan. Vaikka psalmin lopullinen kirjoitussyy jää arvoitukseksi, sen sanomaan on helppo samaistua.
Mökillä, kaukana kaupungin valoista, olemme lastemme kanssa ihmetelleet tähtitaivasta: Kuinka valtava on tähtien määrä! Kuinka kaukana ne ovatkaan!
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys