Lasse Kokko
Lasse Kokko
Lapsiperheissä lienee tuttua lasten tyytymättömyys ruokaan, jos samaa ruokaa syödään heidän mielestään liian usein tai ruoka ei ole muuten mieluista. On luonnollista, että ruokaan voi kyllästyä, jos siinä ei ole vaihtelua.
Valtteri Saukko
Valtteri Saukko
Tekstin otsikko ”Sinä siunaat ja autat” on Daavidin psalmista 65. Psalmin sisältö kehottaa kiittämään Jumalaa hänen hyvistä lahjoistaan.
Päivi Peltoniemi
Päivi Peltoniemi
Rakkaus on tärkeä asia ihmiselle niin elämässä kuin uskomisessa. Lähimmäisenrakkaus on palvelevaa rakkautta. Sitä on kutsuttu myös uhrautuvaksi rakkaudeksi, jollaista on Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan. Rakkaus vaikuttaa Jumalan lapsissa sen, että heillä on hyvä tahto toisiaan kohtaan, ja vieläkin enemmän: he ovat valmiita uhrauksiin toinen toistensa puolesta. Tästä syntyy rakkauden ilmapiiri.
Anu Tofferi
Anu Tofferi
Ihmisen elämä on ihmeellinen kokonaisuus. Ihminen, ainutlaatuinen, josta kukaan ei ole aiemmin tiennyt mitään, kasvaa ja kehittyy äidin kohdussa ja lopulta syntyy. Kaikki syntyvät ihmiset ovat ainutlaatuisia ihmisyksilöitä. He elävät oman aikansa ja sitten kuolevat, eikä heitä enää ole. Aikansa heitä kuoleman jälkeen muistetaan, ja sitten he unohtuvat ihmisten mielistä.
Jarmo Määttä
Jarmo Määttä
Synnintunto on välttämätön edellytys parannukseen. Siksi on tärkeää, että Jumalan sanan totuutta synnistä ja sen seurauksista pidetään esillä, vaikka ihmiset eivät haluaisi sitä kuulla.
Vanhan testamentin alun kertomukset kuvaavat meitä ja Jumalaa. Niin myös Abrahamin kertomus, jossa hän itsepintaisesti vaatii Jumalalta armoa kahdelle kaupungille (1. Moos. 18:20–32).
Päivi Peltoniemi
Päivi Peltoniemi
Ihminen kykenee syntiinlankeemuksesta huolimatta inhimilliseen huolenpitoon. Eri kulttuureissa arvostetaan rakkautta ja sen mukaisia tekoja. Lähimmäisen auttamista pidetään hyveenä ja velvollisuutena. Myös eläinkunnassa on välittämistä. Jopa pedot kiintyvät toisiinsa, suojelevat jälkeläisiään ja laumaansa. Kissa, petoeläin, voi ystävystyä ankan kanssa.
Mervi Hyvönen
Mervi Hyvönen
Israelin kansa oli unohtanut Jumalan ja hänen tahtonsa, ja alkanut palvella kanaanilaisten jumalia. Jumala lähetti profeetta Jeremian varoittamaan kansaa: Jerusalemia kohtaa tuho. Omaisuuskansa ei kuitenkaan ymmärtänyt profeetan neuvojen vakavuutta. Babylonian kuningas Nebukadnessar valtasi Jerusalemin. Hallinto- ja virkamiehet vietiin Babyloniin.
Suviseurojen kuvapalvelu
Suviseurojen kuvapalvelu
Vanhassa testamentissa kerrotaan lukuisissa kohdissa, kuinka Jumalan omaisuuskansa, Israel, hylkää Jumalansa ja kääntyy palvomaan vieraita jumalia ja epäjumalia. Näitä kertomuksia on Raamatun alkukirjoissa, Mooseksen kirjoissa ja Joosuan kirjassa.
Valtteri Saukko
Valtteri Saukko
Paavalin nuori työtoveri Timoteus kasvoi kreikkalaisen isän ja juutalaiskristityn äidin, Euniken, kodissa. Hänen isoäitinsä Loois oli myös kristitty. Timoteus oli jo nuoresta asti oppinut pyhät kirjoitukset. Ne antoivat hänelle ymmärryksen siitä, että vain uskomalla Kristukseen Jeesukseen hän pelastuu. Paavali kiitti kyynelien kera uskovaisen äidin ja isoäidin vilpitöntä uskoa ja kasvatustyötä. Hän oli varma, että sama usko oli myös Timoteuksessa.
SRK:n arkisto
SRK:n arkisto
Ihmisten kesken tulee silloin tällöin erimielisyyksiä. Niitä saattaa tulla esimerkiksi kaverusten tai perheenjäsenten kesken. Erimielisyydet voivat olla pieniä tai suuria. Pienet erimielisyydet saa usein helposti sovittua ja unohdettua, suuret erimielisyydet vaativat paljon armollisuutta ja anteeksiantoa. Erityisen raskaalta erimielisyydet tuntuvat silloin, jos niitä on uskonasioista Jumalan lasten välillä. Jumalan valtakunnassa on nimittäin olemuksellisesti läsnä vanhurskaus, rauha ja ilo.
Mitään ei saa ilmaiseksi. Tämän arkielämän tosiasian voi kokea päivittäin. Kauppojen hyllyt ovat täynnä tavaraa, mutta ilman rahaa ei pääse nauttimaan haluamastaan tuotteesta. Myös tavoitteiden saavuttaminen vaatii usein vaivannäköä, ahertamista ja jopa puurtamista.
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys