Sosiaalinen media, ajankäyttö ja medialukutaito on valtava ja melkein kaiken kattava teema, joka koskettaa jokaista tämänkin lehden lukijaa muodossa tai toisessa. Älylaitteiden vaikutus ulottuu elämän eri osa-alueille. Se vaikuttaa muun muassa aivojemme toimintaan, ajatteluumme, terveyteemme, sosiaalisiin suhteisiimme, vapaa-aikaamme ja työhömme. Vaikka ei itse käyttäisi älylaitteita, niiden vaikutukset heijastuvat ympäröivästä yhteiskunnasta.
Termi sielunhoito ei nykypäivänä ole kaikille tuttu käsite. Jo sana sielu kertoo sielunhoidon kuuluvan ihmisen hengellisen elämän alueelle. Sielunhoidossa on kyse ihmisen jumalasuhteen hoitamisesta. Kuten ihmisen keho ja mieli tarvitsevat huolenpitoa, samoin ihmisen sielu tarvitsee hoitoa.
Seurailmoitusten suuri määrä tämän lehden sivuilla kertoo rauhanyhdistysten toimintakauden parhaillaan käynnistyvän. Siirrytään sisäruokintakauteen, kuten joskus kuulee sanottavan. Kesän suuret seurat retkiolosuhteissa ovat ohi, ja Jumalan sanan saarna kaikuu syksyn ja talven kuukausina sisätiloissa: rauhanyhdistysten toimitaloilla, kirkoissa, seurakuntien tiloissa ja kodeissa.
Lapsen kasvu murrosiän kautta nuoruuteen sisältää monia epävarmuuden tunteita. Siinä missä lapsi on innokas osallistumaan lastenleirien leikkeihin ja peleihin, on rippikouluikäisen vaikeampi heittäytyä mukaan yhteiseen tekemiseen. Taustalla voi olla pelkoa esillä olemisesta tai epäonnistumisesta toisten keskellä. Murrosiän muutokset haastavat niin nuorta itseään kuin hänen lähipiiriään. Näistä kokemuksista voi lukea lisää tämän viikon Päivämiehen Kapsäkki-osiosta.
Elämme vahvojen mielipiteiden aikaa. Vahvaan mielipiteeseen sisältyy helposti myös ajatus oikeassa olemisesta ja siitä, että vastakkaista mielipidettä tai muuta mieltä oleva on väärässä. Myös tämän lehden teemana oleva käsitepari henkisyys ja hengellisyys sisältää mielipiteitä jakavia ja tunteita herättäviä aiheita.
Koulujen alkaminen lähestyy. Monissa kunnissa peruskoulun syyslukukausi alkaa kuluvalla viikolla. Pian syksyn työskentely käynnistyy muissakin oppilaitoksissa.
Kesän suuret seurat, Kesäseuraradion toiminta sekä rippikoulut ovat sanan kylvämisen osalta kuin suuria maatiloja. Jeesuksen kylvövertausta mukaillen: kylvettävää alaa on paljon, mutta Jumalan sanan kylvösiemen ei lopu. Oikeanlaisen sydämen maaperän, suotuisat kasvuolosuhteet ja siemenen kasvun saa aikaan vain Jumala.
Ruoka on aihe, joka koskettaa kaikkia ihmisiä ja herättää tunteita. Päivämiehen edellisnumerossa julkaistu kasvisruokailijan kokemus Suviseuroista on saanut monet lukijat antamaan palautetta. Palautteessa lukijat ovat tuoneet esille omia seurakokemuksiaan, jotka liittyvät erilaisiin ruokailutottumuksiin tai ruoka-ainerajoitteisiin.
Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen järjestämillä rippileireillä käy tänä kesänä noin 2750 nuorta. Leirejä pidetään vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden piirissä toimivien opistojen ja leirikeskusten tiloissa kaikkiaan 53. Tilojen suhteen on tehty viime vuosina erityisjärjestelyjä, kun leirikeskusten kunto ja rakentaminen ovat sulkeneet ajoittain osan tiloista. Opistojen tarjoamat korvaavat tilat ovat mahdollistaneet sen, että halukkaat on kuitenkin voitu ottaa SRK:n järjestämille leireille.
Kauhavan Suviseurojen tunnus ”Sinun sanasi on valo minun matkallani” (Ps. 119:105) muistutti seuravieraita ja kuulijoita Jumalan sanan asemasta uskovaisen ihmisen elämässä. SRK:n puheenjohtaja avasi tervehdyksessään sitä, minkälainen auktoriteetti Raamattu on Jumalan lapselle.
Kesäseuraradion lähetys alkaa jälleen, juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona kello 12. Lähetyskokonaisuutta on suunniteltu ja toteutettu viime kesän lopulta lähtien. Satoja talkootunteja on tehty jo ennen kuin lähetys alkaa. Työn peruste on sama kuin muukin kesän seurojen eteen tehty talkootyö: ”Jotta rauhaa etsivä voisi kuulla hyvän sanoman syntien anteeksisaamisesta”.
Juhannus on Suomessa moninkertainen juhlapäivä. Päivä on silloin pisimmillään ja luonto usein kauneimmillaan. Keskikesän juhla muistuttaa ihmisiä Jumalan luomistyön ihmeistä. Kaikki näkemämme kauneus on hänen luomaansa ja ylläpitämäänsä.
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys