Tre elever, Loui och Mila Juujärvi och India Loukusa från Bäsna i Gagnefs kommun går i skola vid Fridsföreningen. De brukar också berätta för klasskompisar och lärare att de är här även på söndagar.
SFC Galleri
SFC Galleri
SFC:s årliga sommarmöte arrangerades i Dalarna den 10–12 maj. Mottot för sommarmötet var ”Lyckliga de som bor i ditt hus” (Ps. 84:5). På mötet predikades det om Guds trygghet, omvårdnad och kärlek.
Jag är en ung troende student som studerat vid Uppsala Universitet i snart fyra år. Antalet troende i Uppsala är få. Jag har ofta reflekterat över hur man som troende student bör förhålla sig till studentlivet, detta är en reflektion som blir mer aktuell, nu i slutet av april.
Småbarnsmammorna Helena Löppönen och Ida Laurila börjar sommaren med Svenska sommarmötet. Känslan är den samma som under Finlands sommarmöten, men den mycket mindre skaran av mötesgäster gör att umgänge med släkt och vänner hinns med på ett annat sätt. Där känner de flesta varandra.
Förra året hölls sommarmötet i Stockholm. Många gäster från olika länder kom för att lyssna till Guds ord.
Förra året hölls sommarmötet i Stockholm. Många gäster från olika länder kom för att lyssna till Guds ord.
SFC:s sommarmöte anordnas på Mockfjärdsskolan i början av maj. Mötet börjar på fredag eftermiddag och avslutas på söndag.
Under helgen samlades 36 predikanter och tolkar från Sverige och Finland vid Stockholms fridsförenings samlingslokaler i Tungelsta. Kursen var ett gemensamt projekt ordnat av SRK och SFC och dess syfte var att stötta det svenskspråkiga missionsarbetet. På lägret hölls andakter i mindre grupper. På bilden håller Matti Hanhisuanto från Vichtis en andakt och den tolkas av Eija-Liisa Lehtola från Mockfjärd.
I andra Kungaboken och i profeten Jesajas bok berättas om Juda kung Hiskia, om hans regeringstid och liv. Det textstycke som undersöks anknyter till en situation som ruskade om hela livets grunder för den unge kungen.
Psaltarpsalm 84 känns igen som Korachs ättlingars psalm. Den ger sin beskrivning av Israels folks vandring i ödemarken. En del av folket hade gjort uppror mot sina ledare Mose och Aron. Korach med sina skaror undervisade att hela folket är heligt. En sådan undervisning var inte efter Guds sinnelag. I fjärde Mosebok framgår hur Gud bestraffade Korachs anhöriga (4 Mos 16:32).
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys