JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Matkaevääksi

Sanoiko Jumala todella niin?

Matkaevääksi
2.3.2022 10.00

Juttua muokattu:

1.3. 14:04
2022030114044520220302100000

SRK:n arkisto

SRK:n arkisto

Ei­no Nis­si­nen

On­ko si­nul­la jos­kus ol­lut su­per­voi­mia? Tie­dän, et­tä mo­nel­la pik­ku­po­jal­la on. Mo­nes­sa ko­dis­sa ja pi­has­sa on lei­kit­ty lu­ke­mat­to­mia ker­to­ja eri­lai­sia su­per­san­ka­ri­leik­ke­jä. Muis­tan, et­tä pik­ku­poi­ka­na ar­mei­jan käy­neen iso­vel­jen voi­mat ja tai­dot tun­tui­vat ole­van kuin su­per­san­ka­ril­la.

Meil­lä ih­mi­sil­lä on usein halu ol­la vä­hän enem­män kuin ta­val­li­nen ih­mi­nen. Jo pa­ra­tii­sis­sa käär­me hou­kut­te­li Ee­vaa aja­tuk­sel­la, et­tä hän voi­si ol­la Ju­ma­lan kal­tai­nen ja tul­la tie­tä­mään kai­ken, hy­vän ja pa­han. Täl­lä aja­tuk­sel­la käär­me sai ih­mi­sen epäi­le­mään Ju­ma­lan an­ta­maa käs­kyä, et­tei ih­mi­nen sai­si syö­dä pa­ra­tii­sin kes­kel­lä ole­vas­ta puus­ta. Aja­tus oli niin ih­mi­sen li­haa ja ver­ta kieh­to­va, et­tä se sai hä­net lan­ke­a­maan syn­tiin. Syn­tiin­lan­kee­mus vei ih­mis­tä kau­em­mak­si Ju­ma­las­ta. Ada­mil­le ja Ee­val­le tuli tar­ve pii­lou­tua ja kät­key­tyä Ju­ma­lal­ta. (1. Moos. 3:1–7.)

On­ko si­nun mie­lee­si li­vah­ta­nut aja­tus, et­tä voi­sit tie­tää jon­kin asi­an pa­rem­min kuin Ju­ma­la? On­ko vi­hol­li­nen jos­kus kuis­kan­nut kor­vaa­si epäi­lyk­sen Ju­ma­lan sa­nas­ta tai sii­tä, mi­ten Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa jos­ta­kin asi­as­ta on ope­tet­tu? Se on sie­lu­vi­hol­li­sen ar­ki­työ­tä. Sil­lä ta­voin sie­lun­vi­hol­li­nen pyr­kii he­rät­tä­mään epäi­lyk­sen: sa­noi­ko Ju­ma­la to­del­la niin?

Täs­sä ajas­sa ih­mi­sen tar­peet ja ha­lut näh­dään kai­ken mit­ta­na. Ju­ma­la näh­dään oi­keu­den­mu­kai­se­na ja oi­ke­a­mie­li­se­nä vain sil­loin, kun hä­nen sa­nan­sa tai toi­min­tan­sa pal­ve­lee ih­mi­sen toi­vei­ta ja ha­lu­ja. Sa­no­taan, et­tei Ju­ma­la voi tar­koit­taa sel­lais­ta, mikä ei ole ih­mi­sen mie­les­tä oi­kein tai ih­mi­sel­le mie­luis­ta. Näin aja­tel­ta­es­sa luo­tu eli ih­mi­nen yrit­tää ko­ho­ta Luo­jan ylä­puo­lel­le. Unoh­tuu se, et­tä mei­dän tu­lee ra­kas­taa Ju­ma­laa yli kai­ken.

Tie­däm­me, et­tä meil­lä ih­mi­sil­lä ei oi­ke­as­ti ole su­per­voi­mia, mut­ta Ju­ma­lal­la on. Hän on kaik­ki­val­ti­as, tai­vaan ja maan Luo­ja. Hän on it­se Po­jas­saan so­vit­ta­nut kaik­kien ih­mis­ten syn­nit, et­tä ih­mi­set voi­si­vat ker­ran pääs­tä tai­vaa­seen. Ei­kö ole­kin tur­val­lis­ta ol­la sel­lai­sen Isän lap­se­na ihan pie­nen pai­kal­la, luot­taa Ju­ma­lan sa­naan?