Vuoden 2018 äänekosken suviseura-alueella valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa. Muun muassa kentän pohjatyöt on tehty. Suviseurojen tunnuslauseeksi on valittu ”Sinun syntisi annetaan anteeksi” (Mark. 2:5).
Tunnuslause on seuratilanteesta. Se on Jeesuksen puhetta halvaantuneelle, jonka hänen ystävänsä olivat tuoneet seuroihin. Kuvatuissa seuroissa oli tungokseen asti ihmisiä, ja Jeesus oli heidän keskellään, niin kuin Suviseuroissakin.
– Se on mielenkiintoinen raamatunkohta, äänekosken Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Reijo Peura toteaa.
– Suviseuroilla on kaksi päätarkoitusta: saarnata parannusta ja syntien anteeksiantamusta sekä vahvistaa luottamusta Jumalaan ja tarjota mahdollisuus levähtämiseen ja voimaantumiseen, hän kertoo.
äänekosken Suviseurojen järjestämisestä vastaavat äänekosken Rauhanyhdistyksen lisäksi kaksitoista muuta Keski-Suomen Rauhanyhdistystä vanhan Keski-Suomen lähetysalueelta. Järjestävistä Rauhanyhdistyksistä suurimpia ovat Jyväskylän, Laukaan ja äänekosken rauhanyhdistykset, mutta vastuunkantajia on pyydetty koko Keski-Suomen alueelta.
Kotiseuroihin kutsutaan kaikkia
Peura vertaa Suviseuroja suuriin kotiseuroihin. Järjestäjät valmistelevat puitteet, jotta seurat onnistuisivat. Teltat huolehditaan pystyyn ja penkit paikoilleen. Pyydetään puhujat ja laitetaan syötävää.
– Nämä kotiseurat on vain tarkoitus järjestää isommassa mittakaavassa Liimattalan pelloilla. Me odotamme vieraita. Jokainen ihminen on kutsuvieras, Peura kertoo.
Elokuussa tulee kaksi vuotta siitä, kun äänekosken Suviseurojen valmistelutyöt aloitettiin. Projektityöskentely on Peuralle työelämästä tuttua.
– Minä luotan tähän organisaatioon. Minulla on tämä yksi pala, ja koitan tehdä oman osuuteni. Jos vastuun ottaa henkilökohtaisesti, se on raskas, mutta en ole osannut ottaa sitä niin. On ollut yllätys, ettei tämä ole vielä vienyt, vaan tuonut energiaa. Me järjestäjät pyydämme, että seurat onnistuisivat ja Jumala antaisi jaksamista järjestäjillekin, Peura puhelee.
Nelostien varrella, Keiteleen rannalla
äänekosken suviseura-alue sijaitsee helposti saavutettavalla paikalla, nelostien itäpuolella, Keiteleen rannalla Liimattalan kylässä. Summalan perheen koti tontteineen rajoittuu seura-alueeseen.
– Alue on keskellä maaseutuluontoa, mutta taustalla kuuluu valtatien tasainen humina. Täällä eletään tämmöistä maaseudun nykypäivää, Eeva Summala kuvaa.
– Liimattalan kylä oli vuosisatoja pohjoisen Keski-Suomen mahtikylä, Summala kertoo.
Liekö syynsä siinä, että Keiteleessä riittää edelleen kalaa ja metsissä riistaa. Aikoinaan kylällä on ollut jopa neljä kauppaa ja yli sadan oppilaan koulu. Olipa Liimattalassa Keski-Suomen ensimmäinen kansakoulukin 150 vuotta sitten. Nyt kylä on osa Konginkangasta ja äänekoskea.
Summala toimii Konginkankaan koululla erityisopettajana ja kuuluu tiiviisti kyläyhteisöön. Suviseuravalmisteluissa hän toimii viestintätoimikunnassa ja vastaa muun muassa äänekosken Suviseurojen kuvapalvelusta. Lisäksi vastuualueeseen kuuluu viestintä oman kylän väelle. Kyläläiset ovat jo saaneet Facebook-ryhmäänsä tiedoksi Suviseurojen some-kanavat.
– Jo nyt monet kyläläiset ovat olleet mukana suviseuravalmisteluissa, ja olen kokenut, että tulevat Suviseurat ovat lähentäneet muihin kyläläisiin, Summala iloitsee.
Kuvat: Eeva Summalan kuva: Mirja-Liisa Uljas, Reijo Peuran kuva: Sami-Pekka Kalliokoski, kenttäkuvat: Jaakko Uljas
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys