Jumalan voima näkyy erityisesti luomisessa. Jumala katseli luomistyönsä tuloksia ja näki, että se kaikki oli hyvää. Jumala on antanut ihmisille kauniin maan, kaikki sen pienet ja suuret ihmeet: järvet, vuoret, eläimet ja kasvit.
Eräänä iltana nukkumaan mennessäni ajattelin, että sen päivän hyvät lähimmäiset minulle olivat olleet poliisi ja farmaseutti. Olin päivällä menossa töiden jälkeen kauppa- ja apteekkiasioille ja ajamassa marketin parkkipaikalle. Edessä ajava auto pysähtyi ja alkoi peruuttaa parkkiruutuun törmäten samalla autooni. En ehtinyt väistää.
KUVA: JOHANNA LUMIJäRVI
KUVA: JOHANNA LUMIJäRVI
Psalmi 84 tunnetaan Koran lasten psalmina. Se kuvaa osaltaan Israelin kansan vaellusta erämaassa. Osa kansasta oli noussut kapinaan johtajiaan Moosesta ja Aaronia vastaan. Korah joukkoineen opetti, että koko kansa on pyhä. Tällainen opetus ei ollut Jumalan mielen mukaista. Neljännessä Mooseksen kirjassa kirjoitetaan, kuinka Jumala rankaisi Korahin joukkoja (4. Moos. 16:32).
KUVA: HEIKKI VUONOKARI
KUVA: HEIKKI VUONOKARI
Kutsuja on monenlaisia. Osaa niistä noudatetaan, osaan on esteitä. Yleensä juhlaan valmistaudutaan kutsun esittäjää kunnioittaen.
KUVA: HELI VARTIAINEN
KUVA: HELI VARTIAINEN
Hesekiel kirjoittaa: ”Jos vanhurskas luopuu vanhurskaudestaan ja tekee sellaista mikä on väärin, hän kuolee väärien tekojensa tähden. Hän on tehnyt sellaista mikä on väärin, ja siksi hän kuolee.” (Hes. 18:26.)
KUVA: H.H.
KUVA: H.H.
Jesajan kirjan kohta voidaan ymmärtää lunastuksena, jonka Jumala lahjoitti koko maailmalle Kristuksen sovitustyön kautta.
KUVA: HEIKKI VUONOKARI
KUVA: HEIKKI VUONOKARI
Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan näkyy siinä, että hän lähetti Poikansa sovittamaan langenneen ihmisen synnit.
KUVA: H.H.
KUVA: H.H.
Profeetta Jeremia oli hyvin nuori, ehkä parinkymmenen ikäinen pappissuvun vesa Jerusalemin kupeesta Anatotista, kun Jumala kutsui hänet kansojen profeetaksi. Tehtävä ei ollut Jeremian mieleen: ”Voi, Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!” (Jer. 1:6.)
KUVA: HEIKKI VUONOKARI
KUVA: HEIKKI VUONOKARI
Efeso oli Paavalille tuttu kaupunki. Hän oli viettänyt siellä joitakin vuosia (Ap. t. 19), ja hänen useat ystävänsä, esimerkiksi Priscilla ja Aquila, asuivat kaupungissa (Ap. t. 18:26 ja 1. Kor. 16:19).
KUVA: HETA VESAMäKI
KUVA: HETA VESAMäKI
Toisessa Kuningasten kirjassa ja profeetta Jesajan kirjassa kerrotaan Juudan kuningas Hiskiasta, hänen hallitusajastaan ja elämästään. Tutkittavana oleva tekstikatkelma liittyy tilanteeseen, joka ravisutti nuoren kuninkaan koko elämän perustuksia.
KUVA: MARKETTA LUMIJäRVI
KUVA: MARKETTA LUMIJäRVI
Kirje Titukselle ja Timoteuskirjeet tunnetaan paimenkirjeinä, jotka sisältävät neuvoja vanhimpien asettamisesta seurakuntiin. Seurakunnan vanhimman ”on pidettävä kiinni oppimme mukaisesta, luotettavasta sanasta, niin että hän kykenee myös rohkaisemaan toisia terveellä opetuksella ja kumoamaan vastustajien väitteet” (Tit. 1:9). Timoteuksen mukaan ”Jokainen pyhä, Jumalan hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä.” (2. Tim. 3:16–17.)
KUVA: MARKETTA LUMIJäRVI
KUVA: MARKETTA LUMIJäRVI
Kolossa sijaitsee Aasian sisämaassa 200 kilometriä Välimeren rannalta, aivan Laodikean ja Hierapolin kaupunkien naapurissa. Kolossaan syntyneellä seurakunnalla oli naapurikaupunkien kristittyjen seurakuntien kanssa yhteydenpitoa. Muun muassa Paavalin kirjeitä kierrätettiin seurakunnissa.
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys