JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Sadan Siionin laulun

tapahtuma Lempäälässä

Uutiset
20.6.2024 8.30

Juttua muokattu:

20.6. 08:55
2024062008554220240620083000

Mer­ja Sau­la­maa

Lem­pää­lä

Lau­lu­ma­ra­to­nin ai­ka­na nuo­ret pais­toi­vat pit­saa, joi­den myyn­nil­lä ke­rät­tiin va­ro­ja seu­ra­sa­lin etuo­san uu­dis­ta­mis­työ­hön ja uu­siin vir­tu­aa­liur­kui­hin.

Lem­pää­län rau­ha­nyh­dis­tyk­sen keit­ti­ös­sä kävi ku­hi­na lau­an­tai­na 25. tou­ko­kuu­ta, kun nuo­ret mie­het mys­syi­hin ja es­sui­hin pu­keu­tu­nei­na val­mis­te­li­vat pit­so­ja. Sa­maan ai­kaan seu­ra­sa­lis­sa vii­meis­tel­tiin uu­sien vir­tu­aa­liur­ku­jen sää­tö­jä.

Muu­ta­maa viik­koa ai­kai­sem­min Lem­pää­län rau­ha­nyh­dis­tyk­sen in­fo­ka­na­vil­la oli vä­li­tet­ty kut­sua 100 Sii­o­nin lau­lua -ta­pah­tu­maan. Ta­pah­tu­man puu­ha­mie­hek­si osoit­tau­tui keit­ti­ös­tä pit­san­te­os­ta ta­voi­tet­tu 18-vuo­ti­as As­la Iso­pah­ka­la.

Ide­as­ta to­teu­tuk­seen

Iso­pah­ka­la ker­toi, et­tä ta­pah­tu­man juu­ret ovat jo jon­kin ai­kaa sit­ten ol­lees­sa nuor­ten il­las­sa, jos­sa hän spon­taa­nis­ti sa­noi, et­tä jo­na­kin päi­vä­nä tääl­lä lau­le­taan sata Sii­o­nin lau­lua yh­teen me­noon.

– En tie­dä, mis­tä aja­tus tuli mie­lee­ni, mut­ta sen jäl­keen olen sitä pyö­ri­tel­lyt ja tä­nään se sit­ten to­teu­tui, As­la Iso­pah­ka­la ker­toi.

Va­rain­han­kin­ta­toi­mi­kun­nas­sa ide­aa oli ke­hut­tu lois­ta­vak­si ja niin Iso­pah­ka­la aloit­ti jär­jes­te­lyt. Pit­san­te­koon hän vär­vä­si ka­ve­rei­taan ja avuk­si ko­ke­neen pit­san­pais­ta­jan, isän­sä Jou­ko Iso­pah­ka­lan.

Li­säk­si oli pyy­det­tä­vä esi­lau­la­jat ja sä­es­tä­jät sekä va­lit­ta­va lau­let­ta­vat lau­lut. Ta­pah­tu­man mark­ki­noin­ti­kin vaa­ti oman pa­nok­sen­sa, sil­lä lau­la­mi­sen li­säk­si ta­pah­tu­mal­la oli tar­koi­tus ke­rä­tä va­ro­ja par­hail­laan me­neil­lään ole­vaa seu­ra­sa­lin etuo­san uu­dis­tus­työ­tä var­ten.

Vir­tu­aa­liu­rut tes­ti­käy­tös­sä

Seu­ra­sa­lin etuo­san uu­dis­tus­työs­sä oli ke­vään ai­ka­na ol­lut mu­ka­na usei­ta eri alo­jen am­mat­ti­lai­sia. Suun­nit­te­lu­työ oli an­net­tu Ee­va­ma­ria Tim­li­nin ja Ee­va Pek­ka­lan teh­tä­väk­si. Re­lie­fin to­teu­tus oli pyy­det­ty Kai­sa Ron­kai­sel­ta ja käy­tän­nön ra­ken­nus­työs­sä oli mu­ka­na usei­ta yh­dis­tyk­sen osaa­via ra­ken­ta­jia.

Juk­ka Haho ker­toi, et­tä seu­ra­sa­lin etuo­sas­ta puut­tui muun mu­as­sa ris­ti.

– Myös ää­nen­tois­to­jär­jes­tel­mä oli tar­peen uu­dis­taa ja sa­mal­la päi­vit­tää vi­de­o­tyk­ki, hei­jas­te­kan­gas ja koko etuo­san il­me yh­te­näi­sek­si, lu­et­te­li Haho.

Pää­tös ur­ku­jen han­kin­nas­ta oli teh­ty ai­kai­sem­min, ja joh­to­kun­ta käyn­nis­ti hank­keen vuo­den vaih­tees­sa. Uu­dis­tus­työ val­mis­tu­nee syk­syyn men­nes­sä.

Pit­saa ja kah­via lau­lu­ma­ra­to­nin lo­mas­sa

Ta­pah­tu­ma al­koi Sii­o­nin lau­lul­la On mul­la on­nen­päi­vä, jon­ka jäl­keen Es­ko Kor­ke­a­kos­ki piti al­ku­har­tau­den pai­menp­sal­min (Ps. 23) poh­jal­ta. Al­ku­har­tau­den jäl­keen lau­lu­ma­ra­ton jat­kui sii­hen saak­ka, kun­nes suun­ni­tel­lut 100 lau­lua oli lau­let­tu.

Sä­es­tä­jät ja esi­lau­la­jat vaih­toi­vat su­ju­vas­ti vuo­ro­jaan, ja lau­la­jat kä­vi­vät vä­lil­lä kah­vi­on puo­lel­la syö­mäs­sä pit­saa tai kah­vit­te­le­mas­sa.

Ta­pah­tu­man jäl­keen As­la Iso­pah­ka­la ku­vai­li tun­nel­mi­aan vä­sy­neik­si, mut­ta hyviksi.

– Jos te­ki­sin tä­män uu­del­leen, de­le­goi­sin teh­tä­vien ja­ka­mis­ta use­am­mal­le hen­ki­löl­le ja ta­pah­tu­man ajan­koh­taa poh­ti­sin uu­del­leen.

Hän koki, et­tä kau­nis ja läm­min ke­vät­lau­an­tai oli hou­ku­tel­lut ih­mi­set ke­vät­töi­hin, mikä nä­kyi osal­lis­tu­ja­mää­räs­sä.

– Hiu­kan se har­mit­taa, et­tä var­sin­kin nuo­ria oli mu­ka­na niin vä­hän, mut­ta ko­ko­nai­suu­te­na olen edel­leen sitä miel­tä, et­tä täl­lai­sen ta­pah­tu­man jär­jes­tä­mi­nen oli hyvä idea, to­te­si ta­pah­tu­man nuo­ri puu­ha­mies lau­lu­ma­ra­to­nin jäl­keen.

18.10.2024

Herra, sinua ylistäkööt kaikki luotusi, uskolliset palvelijasi kiittäkööt sinua! Julistakoot he valtakuntasi kunniaa, kertokoot mahtavista teoistasi. Ps. 145:10–11

Viikon kysymys