JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Pohjoismaiset kirkot tiiviimpään yhteistyöhön valmiusasioissa

Uutiset
22.6.2024 8.15

Juttua muokattu:

19.6. 15:34
2024061915343420240622081500
Kuvassa vasemmalta: Ingrid Vad Nilsen, Pekka Huokuna ja Helén Ottosson Lovén.

Kuvassa vasemmalta: Ingrid Vad Nilsen, Pekka Huokuna ja Helén Ottosson Lovén.

Gustaf Hellsing

Kuvassa vasemmalta: Ingrid Vad Nilsen, Pekka Huokuna ja Helén Ottosson Lovén.

Kuvassa vasemmalta: Ingrid Vad Nilsen, Pekka Huokuna ja Helén Ottosson Lovén.

Gustaf Hellsing

Päi­vä­mie­hen toi­mi­tus

Suo­mes­sa, Ruot­sis­sa ja Nor­jas­sa toi­mi­vat evan­ke­lis-lu­te­ri­lai­set kir­kot al­le­kir­joit­ti­vat yh­tei­sen ai­e­so­pi­muk­sen tii­viim­mäs­tä yh­teis­työs­tä val­miu­sa­si­ois­sa ja krii­si­val­mis­te­lus­sa.

Ai­e­so­pi­muk­sen al­le­kir­joit­ti­vat maa­nan­tai­na 17. ke­sä­kuu­ta kirk­ko­jen joh­don edus­ta­jat: Suo­mes­ta kans­li­a­pääl­lik­kö Pek­ka Huo­ku­na, Ruot­sis­ta pää­sih­tee­ri Helén Ot­tos­son Lovén ja Nor­jas­ta pää­joh­ta­ja Ing­rid Vad Nil­sen.

Poh­jois­mai­set kir­kot ovat yh­teis­työn puit­teis­sa pe­rus­ta­neet sään­nöl­li­ses­ti ko­koon­tu­van val­mius­työ­ryh­män. Ta­paa­mis­ten pai­no­pis­tee­nä on ja­kaa hy­viä käy­tän­tö­jä ja op­pia si­sar­kirk­ko­jen toi­min­ta­ta­vois­ta. Kir­kot voi­vat myös tar­jo­ta konk­reet­tis­ta tu­kea toi­sil­leen akuu­teis­sa krii­si­ti­lan­teis­sa.

– Suo­mes­sa val­miu­sa­si­oi­den hoi­ta­mi­nen on ol­lut luon­te­va osa seu­ra­kun­tien ja Suo­men evan­ke­lis-lu­te­ri­lai­sen kir­kon elä­mää jo pit­kään. Nyt muis­sa­kin Poh­jois­mais­sa on ha­vah­dut­tu tä­hän ja on hie­noa, et­tä voim­me si­sar­kirk­ko­jen kans­sa teh­dä yh­teis­työ­tä, Kirk­ko­hal­li­tuk­sen kans­li­a­pääl­lik­kö Pek­ka Huo­ku­na to­te­si al­le­kir­joi­tus­ti­lai­suu­des­sa.

Ruot­sin evan­ke­lis-lu­te­ri­lai­sen kir­kon pää­sih­tee­ri Helén Ot­tos­son Lovén to­te­si kirk­ko­jen te­ke­vän jo yh­teis­työ­tä useis­sa eri ky­sy­myk­sis­sä, myös val­miu­sa­si­ois­sa:

– Ai­e­so­pi­mus on as­kel koh­ti tar­kem­min mää­ri­tel­tyä ja sy­vem­pää yh­teis­työ­tä. Vaik­ka em­me täl­lä het­kel­lä näe eri­tyi­siä uh­kia kir­koil­lem­me, mei­dän on tär­keä vah­vis­taa val­miut­tam­me maa­il­man­laa­jui­sen tur­val­li­suus­ti­lan­teen hei­ken­ty­mi­sen myö­tä.

Kirk­ko­hal­li­tuk­sen asi­an­tun­ti­ja ja va­ra­val­mius­pääl­lik­kö Pet­ri Pat­ro­nen kiit­tää val­mius­työ­ryh­män työs­ken­te­lyä:

– Yh­tei­sen val­mius­työ­ryh­män työs­ken­te­ly on al­ka­nut eri­no­mai­ses­ti. Kirk­ko­jem­me ee­tos ja kult­tuu­ri ovat hy­vin sa­man­kal­tai­sia, mikä on luo­nut vah­van kes­ki­näi­sen luot­ta­muk­sen työ­ryh­män ja kirk­ko­jem­me vä­lil­lä. Täl­lä het­kel­lä kir­kot pa­nos­ta­vat voi­mak­kaas­ti val­mius­työ­hön, ja jo­kai­sen kir­kon ai­nut­laa­tui­set vah­vuu­det ovat tar­jon­neet ar­vok­kai­ta op­pi­mis­mah­dol­li­suuk­sia muil­le jo täs­sä ly­hy­es­sä ajas­sa.

8.9.2024

Jeesus sanoo: ”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne.” Matt. 6:26

Viikon kysymys