JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Yksinkertainen usko esillä opistoseurojen avajaisissa

Uutiset
19.7.2024 15.30

Juttua muokattu:

19.7. 15:53
2024071915530520240719153000
Ilmari Korhonen avasi opistoseurat puhumalla sekä ajankohtaisista opistoasioista että ajattomista, Psalmin sanojen ja seuratunnuksen viitoittamista aiheista.

Ilmari Korhonen avasi opistoseurat puhumalla sekä ajankohtaisista opistoasioista että ajattomista, Psalmin sanojen ja seuratunnuksen viitoittamista aiheista.

Opistoseurojen kuvapalvelu

Ilmari Korhonen avasi opistoseurat puhumalla sekä ajankohtaisista opistoasioista että ajattomista, Psalmin sanojen ja seuratunnuksen viitoittamista aiheista.

Ilmari Korhonen avasi opistoseurat puhumalla sekä ajankohtaisista opistoasioista että ajattomista, Psalmin sanojen ja seuratunnuksen viitoittamista aiheista.

Opistoseurojen kuvapalvelu

Mi­le­na Määt­tä-Lah­ti­nen

Keu­ruu

Kuu­det­ta ker­taa Keu­ruul­la jär­jes­tet­tä­vät Jäm­sän opis­to­seu­rat avat­tiin per­jan­tai­aa­mun ava­jai­sis­sa.

Juh­lal­li­nen kuu­lu­tus ker­too, et­tä Jäm­sän vuo­den 2024 opis­to­seu­rat ava­taan. Niin ikään juh­la­vas­ti tu­lee seu­ra­tun­nus esiin pu­hu­jan­ko­rok­kees­ta: nel­jä va­ne­ria on ase­tet­tu ris­tin muo­toon, ja nii­hin on lei­kat­tu sa­nat: “Aut­ta­koon rak­kaus tei­tä tu­le­maan toi­meen kes­ke­nän­ne” (Ef. 4:2).

Jäm­sän opis­ton joh­to­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Il­ma­ri Kor­ho­nen aloit­taa ru­kouk­sel­la.

– Tääl­lä kau­niin kes­ki­suo­ma­lai­sen luon­non ää­rel­lä saam­me ol­la niin ajal­li­ses­ti kuin hen­gel­li­ses­ti veh­rei­den niit­ty­jen ja vir­voit­ta­vien ve­sien ää­rel­lä, Kor­ho­nen ku­vai­lee.

Kor­ho­nen pyy­tää seu­ra­siu­naus­ta al­ka­vil­le seu­roil­le ja toi­vot­taa kaik­ki ter­ve­tul­leik­si opis­to­seu­roi­hin.

Avaus­sa­noi­na toi­mii Psal­min 139 kak­si vii­meis­tä ja­et­ta, jot­ka al­ka­vat tu­tus­ti: “Tut­ki mi­nut, Ju­ma­la, kat­so sy­dä­mee­ni.”

– Me olem­me ai­na Ju­ma­lan kas­vo­jen edes­sä. Me voim­me ih­mi­sil­tä sa­la­ta asi­oi­ta, mut­ta Ju­ma­lal­ta em­me voi sa­la­ta. Se voi py­säyt­tää, mut­ta ei­kö se ole sit­ten­kin tur­val­li­nen asia?

Ajan­koh­tai­sia tee­mo­ja

Kor­ho­nen ker­too opis­ton ajan­koh­tai­sis­ta asi­ois­ta.

– Ku­lu­nut tal­vi oli kol­mas laa­jen­ne­tun pe­ru­so­pe­tuk­sen vuo­si, joka tar­koit­taa, et­tä opis­tos­sa on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa op­pi­vel­vol­li­suut­ta pe­rus­kou­lun jäl­keen.

Kor­ho­nen iloit­see sii­tä, et­tä luot­ta­mus opis­to­työ­hön on vah­vaa, ja ope­tus saa edel­leen pe­rus­tua kris­til­li­sel­le ar­vo­poh­jal­le.

Mah­dol­li­sel­la nel­jän­nen opis­ton pe­rus­ta­mi­sel­la sekä li­sä­paik­ko­jen ha­ke­mi­sel­la ny­kyi­siin opis­toi­hin py­ri­tään vas­taa­maan myös huo­leen sii­tä, et­tä mo­net opis­toon ha­ke­vat nuo­ret ei­vät sin­ne täl­lä het­kel­lä pää­se.

Lo­puk­si Kor­ho­nen pu­huu Raa­ma­tun ar­vo­val­lan pol­ke­mi­ses­ta. Ih­mi­nen mie­lel­lään tul­kit­see Raa­mat­tua niin, et­tei tar­vit­si­si luo­pua syn­nis­tä.

– Me em­me voi ajan pai­nei­den kes­kel­lä Ju­ma­lan sa­naa muut­taa. Tämä iki­ai­ko­jen tie on kai­ta ja ka­pea, ei­kä meil­lä ole oi­keut­ta le­ven­tää ei­kä ka­ven­taa tätä tie­tä. Tämä on se tie, mikä vie kun­ni­an tai­vaa­seen.

Yk­sin­ker­tai­nen pa­ran­nus­saar­na

Seu­ra­pu­heen pi­tää Mat­ti Heik­ki­nen Ruot­sis­ta. Kim­mo Juu­jär­vi tulk­kaa ruot­sik­si.

Teks­ti­koh­ta on toi­sen Ku­nin­gas­ten kir­jan vii­den­nen lu­vun alus­ta. Teks­ti ker­too Syy­ri­an so­ta­pääl­lik­kö Naa­ma­nis­ta, joka kär­sii spi­taa­li­sai­rau­des­ta.

– Tämä ker­to­mus on kir­joi­tet­tu Raa­mat­tuun sen vuok­si, et­tä tämä pi­tää si­säl­län­sä hen­gel­li­sen ku­van sii­tä, mi­ten ih­mi­nen löy­tää Ju­ma­lan val­ta­kun­nan, Heik­ki­nen va­lot­taa.

Raa­ma­tus­sa spi­taa­li­tau­ti on kuva syn­nis­tä. So­ta­pääl­lik­kö kai­paa apua sai­rau­teen­sa, mut­ta hän pi­tää hul­lu­na pro­feet­ta Eli­san neu­voa sii­tä, et­tä hä­nen pi­täi­si seit­se­män ker­taa pe­sey­tyä Jor­da­nis­sa.

– Mil­tä tämä meil­le kuu­los­taa? Mo­net mie­lel­lään ot­tai­si­vat syn­nin­pääs­tön, mut­ta aja­tel­laan, et­tä voi­ko se ol­la niin yk­sin­ker­tai­nen asia, et­tä joku ta­val­li­nen ih­mi­nen vain saar­naa syn­nin­pääs­tön Jee­suk­sen ni­mes­sä ja ve­res­sä. Mut­ta ni­me­no­maan näin on Ju­ma­lan ar­mo­jär­jes­tys, ei mi­ten­kään muu­ten.

Lo­pul­ta Naa­man­kin nöyr­tyy, läh­tee Jor­dan-vir­ral­le, pe­sey­tyy siel­lä ja pa­ran­tuu. Hä­nel­le tu­lee Ju­ma­lan val­ta­kun­ta rak­kaak­si.

Heik­ki­nen muis­tut­taa, et­tä näin voi ta­pah­tua tä­nä­kin päi­vä­nä.

Jäm­sän opis­to­seu­ro­jen oh­jel­man sekä muu­ta tie­toa seu­rois­ta löy­dät opis­to­seu­ro­jen net­ti­si­vuil­ta.

18.10.2024

Herra, sinua ylistäkööt kaikki luotusi, uskolliset palvelijasi kiittäkööt sinua! Julistakoot he valtakuntasi kunniaa, kertokoot mahtavista teoistasi. Ps. 145:10–11

Viikon kysymys