Jumalan sana antaa valoisan ja toiveikkaan näkymän, mutta silti moni kyseenalaistaa Jumalan sanan opetuksen. Jo paratiisissa käärme kiisti Luojan tahdon ja totuuden. Sielunvihollinen kiusasi ensimmäistä ihmisparia ja epäili Jumalan sanaa: ”Onko Jumala todella sanonut?” (1. Moos. 3:1.) Sielunvihollinen kiusaa ihmisiä myös tänään.
Aihe on valittu SRK:n viestinnän vuositeemaksi vuodelle 2025. Levottoman ja muuttuvan maailman keskellä on jotain pysyvää ja toivoa antavaa: Jumala on antanut ihmisille sanansa, joka pysyy vielä senkin jälkeen, kun taivas ja maa ovat kadonneet (Mark. 13:31).
Nykyihminen kyseenalaistaa usein myös sen, onko Jumala yleensäkään sanonut mitään. Jumalan sanan arvovaltaa kritisoidaan niin yhteiskunnassa kuin kirkossa. Ei välttämättä enää edes kyseenalaisteta Raamattua, vaan eletään ihan toisenlaisen arvomaailman ja todellisuuden keskellä. Myös uskovaisten keskellä elää ihmisiä, jotka eivät jaa samaa uskonymmärrystä, mutta kuitenkin toteavat uskovansa ”omalla tavallaan”, kuten Jeesus monissa vertauksissa opettaa (Matt. 13:24–30, Joh. 15:1–8, Matt. 13:47–49, Matt. 25:1–13).
Sielunvihollinen kiusaa myös uskovaista ihmistä ja kuiskaa: ”Ei se uskominen voi niin tarkkaa olla. Ei se ole toisilta pois, jos minä tässä asiassa vähän ajattelen toisin”. Myös uskovaisten keskellä esiintyy pohdintaa, missä määrin Raamatun rinnalla voi olla myös muita perusteita, kun valintoja tehdään tai perustellaan. Jumalan sana kertoo Jumalan tahdon ja totuuden. Se on muuttumaton tässä muuttuvassa ajassa. Armo opettaa Jumalan lasta. Se kasvattaa meitä elämään hillitysti syntiä välttäen ja oikeamielisesti Jumalaa kunnioittaen. (Tit. 2:11–12).
Galatalaiskirje vakuuttaa: ”Vapauteen Kristus meidät vapautti” (Gal. 5:1). Jumalan lapsina saamme elää vapaina, armon alla. Samalla Jumalan sana opettaa, että me tämän vapauden varjolla emme olisi näyttämässä väärää esimerkkiä ja johtamassa läheistä väärille askelille (1. Kor. 8:9–13).
Ajan vaihteluista ja paineista huolimatta Jumalan sana on ja pysyy muuttumattomana. Jumala on kansansa turva. Hän jatkaa työtään kansansa keskellä Pyhän Hengen kautta. Hänen armovaltakunnassaan saa kuulla ja uskoa Jumalan armahtavan evankeliumin, sen puhdistavan voiman. “On Kristus itse huoneemme perustus murtumaton ja lahjoittaja uskomme iäti muuttumaton, armonsa täällä ajassa ja kirkkautensa taivaassa hän uskovilleen näyttää” (SL 343:3).
Blogit
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys