JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Muuttumaton Jumalan sana luo turvan

Uutiset
24.7.2024 14.00

Juttua muokattu:

24.7. 14:08
2024072414080220240724140000

Opis­to­seu­ra­tie­do­tus

Reis­jär­vi

Reis­jär­ven opis­to­seu­ro­ja vie­te­tään Räi­sä­län­mä­el­lä 2.–4. elo­kuu­ta 2024. Läm­pi­mäs­ti ter­ve­tu­loa ke­sän vii­mei­siin opis­to­seu­roi­hin!

Opis­to­seu­ro­jen seu­ra­tun­nusPol­ves­ta pol­veen py­syy to­tuu­te­si” on va­lit­tu psal­mis­ta 119. Seu­ra­tun­nus ker­too, kuin­ka muut­tu­van ja tur­vat­to­man ajan kes­kel­lä Ju­ma­lan sa­nan to­tuus luo kes­tä­vän tur­van ih­mi­sel­le su­ku­pol­vel­ta toi­sel­le. Pää­toi­mi­kun­nan va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Heik­ki Myl­ly­nie­mi tuo esiin, et­tä Ju­ma­lan sa­naan pe­rus­tu­va us­ko on hen­ki­lö­koh­tais­ta, ja sa­mal­la se on py­hien yh­teyt­tä.

– Ju­ma­lan sa­nan to­tuus on py­sy­vää, vaik­ka ajas­sam­me sitä py­ri­tään ky­see­na­lais­ta­maan voi­mak­kaas­ti. Pe­rus­te­luik­si esi­te­tään usein tie­don ja tie­teen ke­hit­ty­mis­tä sekä yh­teis­kun­nal­li­sia muu­tok­sia.

Seu­ra­oh­jel­ma vä­lit­tää seu­ra­tun­nuk­sen sa­no­maa

Seu­ra- ja opas­te­toi­mi­kun­ta on vas­tan­nut seu­ra­oh­jel­man laa­ti­mi­ses­ta. Toi­mi­kun­nan va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Pet­ri Sil­ver ker­too, et­tä pe­rin­tei­seen ta­paan sii­nä vuo­rot­te­le­vat seu­ra­pu­heet, lau­lut ja vir­ret.

– Lau­lu­tuo­ki­ois­sa, raa­mat­tu­luo­kas­sa, pu­heen­vuo­ros­sa ja py­hä­kou­lus­sa­kin vä­li­te­tään seu­ra­tun­nuk­sen kes­keis­tä sa­no­maa, jo­hon on tur­val­lis­ta luot­taa elä­män jo­kai­ses­sa vai­hees­sa. Per­jan­tai-il­lan lau­lu­tuo­ki­os­sa lau­le­taan nuor­ten toi­vo­mia lau­lu­ja ja vir­siä.

Mer­kit­tä­vä ma­joi­tu­sa­lu­een laa­jen­nus

Ma­joi­tu­sa­lu­een laa­jen­nus on tu­le­vien opis­to­seu­ro­jen nä­ky­vin ja konk­reet­ti­sin uu­dis­tus. Sää­o­lo­suh­teet vaih­te­le­vat, ja ai­em­pien opis­to­seu­ro­jen pa­laut­tei­den poh­jal­ta on ha­lut­tu teh­dä pa­nos­tus­ta kent­tä­o­lo­suh­tei­siin. Opis­ton ta­lous­pääl­lik­kö Mar­ko Nis­ka­nen ker­too, et­tä ta­voit­tee­na on pääs­tä eroon “ku­ra­vel­li­tais­te­lus­ta”.

– Vuo­den 2023 ai­ka­na opis­tol­le on han­kit­tu noin kym­me­nen heh­taa­ria uu­sia maa-alu­ei­ta ai­kai­sem­pien 14 heh­taa­rin li­säk­si. Han­ke aut­taa osal­taan seu­ro­jen jär­jes­tä­mis­tä kai­kis­sa sää­o­lo­suh­teis­sa.

Seu­ra-alu­een 650 000 eu­ron in­ves­toin­ti maan­han­kin­nan ja maan­siir­to­töi­den osal­ta on ra­hoi­tet­tu pank­ki­lai­nal­la. In­ves­toin­nin vuo­sit­tai­set ly­hen­nyk­set ja ko­rot ka­te­taan lah­joi­tuk­sil­la ja kent­tä­mak­suil­la. Jär­jes­tä­jät toi­vo­vat, et­tä jo­kai­nen huo­leh­ti­si kent­tä­mak­sun mak­sa­mi­ses­ta, ja mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan osal­lis­tui­si myös ko­leh­ti­lah­joi­tuk­siin.

Kent­tä­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Tuu­re Vil­ja­maan mu­kaan ken­tän uu­dis­ta­mi­nen on eden­nyt ai­ka­tau­lus­sa ja hän on tyy­ty­väi­nen han­kin­taan.

– Etä­park­ke­ja ei tänä ke­sä­nä to­den­nä­köi­ses­ti tar­vi­ta.

Työ­vuo­roi­hin voi edel­leen il­moit­tau­tua

Jär­jes­te­ly­vas­tuu­ta tä­män ke­sän opis­to­seu­rois­ta ovat kan­ta­mas­sa kym­me­nen kes­ki­sen alu­een rau­ha­nyh­dis­tys­tä: Hal­su­an ja sen ym­pä­ris­tön, Kan­nuk­sen, Kin­nu­lan, Kok­ko­lan seu­dun, Per­hon, Rau­ti­on Seu­dun, Sie­vin Ase­man­seu­dun, Sie­vin Kiis­ki­län, Sie­vin sekä Ul­la­van ja Käl­vi­än Rau­ha­nyh­dis­tyk­set. Alu­eel­la jär­jes­tet­tiin myös jär­jes­tyk­sen­val­von­nan kurs­se­ja, jot­ta vaa­dit­ta­vaa työ­voi­maa saa­tiin ke­rät­tyä. Työ­vuo­ro­ja on vie­lä tar­jol­la, ja seu­ro­jen ai­ka­na­kin voi il­moit­tau­tua työ­vuo­roi­hin. Työ­voi­ma­toi­mis­to on avoin­na seu­ro­jen ajan.

Opis­to­seu­ro­jen ra­ken­nus­tal­koot ovat lau­an­tai­na 27.7. ja kes­ki­viik­ko­na 31.7. klo 9–16. Mu­kaan suo­si­tel­laan ot­ta­maan tur­va­ken­gät, ky­pä­rä ja työ­ka­lu­ja. Tal­koo­lai­sil­le on tar­jol­la ruo­kai­lu.

18.10.2024

Herra, sinua ylistäkööt kaikki luotusi, uskolliset palvelijasi kiittäkööt sinua! Julistakoot he valtakuntasi kunniaa, kertokoot mahtavista teoistasi. Ps. 145:10–11

Viikon kysymys