Merkittävin ja tärkein maailmassa lähetetty viesti on sanoma Kristuksen ylösnousemuksesta – pääsiäisaamun ihme. Herra Jeesus elää, ja me saamme elää hänen kanssaan hänen valtakunnassaan. Sovituksen viestin perustana on ylösnousemussanoma.
Ylösnousseena Kristus ilmestyi opetuslapsilleen ja antoi heille tehtävän saarnata sovituksen sanomaa, parannusta syntien anteeksiantamiseksi. Annettuun tehtävään tuli uusi määre ”sovituksen virka”, kun Paavali, Herran valittu ase, kirjoittaa annetusta tehtävästä.
Korinttilaisille Paavali joutui puolustamaan tehtäväänsä sovituksen viran hoitajana, koska hän ei ollut 12 apostolin joukossa. Hän oli myös vainonnut Herran omia. Paavali kirjoittaa: ”Niinpä emme enää arvio ketään inhimilliseltä kannalta. Vaikka olisimmekin ennen tunteneet Kristuksen pelkästään inhimilliseltä kannalta, emme enää tunne.” (2. Kor. 5:16.)
Sovituksen sana
Kun aika täyttyi, Jumala rakkaudessaan lähetti Poikansa korjaamaan syntiinlankeemuksen rangaistuksen: kuoleman ja kadotuksen. Herramme eli ihmisen täyden elämän. Hän oli kaikessa kiusattu samalla tavalla kuin ihminen, kuitenkin ilman syntiä, koska hän oli samalla ”lihaksi tullut Sana” – meidän Vapahtajamme.
Jumalan pelastustyö on kokonaisuudessaan sovitustyötä, ja siihen liittyy sovituksen palvelutehtävä, saarna Kristuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Kristuksen sovitustyö on Jumalan armopäätöksen toteutumista. Paavali kirjoittaa viestissään korinttilaisille: ”Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan.” (2. Kor. 5:19.)
”Suostukaa sovintoon Jumalan kanssa”
Jumalan ja ihmisten välinen suhde on täydellisesti muuttunut. Tätä viesti sovituksesta korostaa. Tähän jumalalliseen tekoon ihminen voi suhtautua kahdella tavalla. Hän joko ottaa sen vastaan annettuna lahjana tai työntää sen luotaan.
Jumalan sanansaattajana Paavali mitä hartaimmin pyytää: ”Suostukaa sovintoon Jumalan kanssa” (2. Kor. 5:20). Silloin Jumalan ”vihollisista” tuleekin jälleen hänen rakkaita lapsiaan, jotka voivat turvallisesti sanoa: ”Abba, rakas Isä” (Gal. 4:6).
Tätä viestiä myös omana aikanamme Jumalan lapset on Pyhän Hengen pappeina kutsuttu kuuluttamaan. Saamme rukoilla, että Jumala antaisi vielä herätyksen aikoja niin, että sanoma sovituksesta saisi loistaa pimenevässä maailmassa ja monet saisivat parannuksen pyhän armon.
Jorma Niinikoski
Tekstissä käsitellään seuraavaa raamatunkohtaa: 2. Kor. 5:11–21
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 7–8/2015
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys