Pyhäkouluun kokoontui lapsia teltan täydeltä.
Suviseurojen kuvapalvelu
Pyhäkouluun kokoontui lapsia teltan täydeltä.
Suviseurojen kuvapalvelu
Sirkka Lehto
Uskovainen ystävä lohduttaa, varoittaa väärästä ja auttaa pysymään uskomassa.
Sunnuntaina pidetyn pyhäkoulun aiheena oli Daavidin ja Jonatanin ystävyys. Pyhäkoulun piti lappeenrantalainen luokanopettaja Hannu Laivamaa.
– Jeesuksen luo tuotiin lapsia, ja mekin saamme olla nyt Jeesuksen siunattavina täällä, aloitti Laivamaa.
Ystävä siunaa
Laivamaa kertoo Vanhan testamentin ystävyydestä: Saul-hallitsijan on alkuun Jumalaan luottava mies, mutta menestyksen myötä hän ylpistyi ja toimi vastoin Herran käskyjä. Samuel-tuomari sai Herralta käskyn etsiä uuden kuninkaan, ja lopulta voiteli Daavidin kuninkaaksi. Muunkin Daavidin menestyksen myötä Saul alkoi kadehtia ja vainota Daavidia, koska pelkäsi, että Daavid ottaa häneltä vallan. Joonatan oli Saulin poika ja suojeli ystäväänsä isänsä vihalta. Lopulta Saulin mieli kääntyi, ja Daavid oli turvassa.
– Joonatan asetti henkensä vaaraan Daavidin puolesta. Ennen kaikkea he olivat uskonystäviä. Se on kaikista tärkeintä, kertoi Laivamaa.
Pyhäkoulussa pohdittiin sitä, miksi me tarvitsemme uskovaisia ystäviä.
– Uskovainen ystävä auttaa, että pysymme uskomassa. Hän tukee ja lohduttaa ja toimii sillä lailla, että usko säilyy. Hän on varoittamassa väärästä ja hänen kaikkein tärkein tehtävä on, että voi antaa synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, Laivamaa summasi.
Peukut nousivat ylös
Laivamaa otti lapset mukaan moneen kertaan. Aluksi sai nostaa käden ylös oikean vaihtoehdon kohdalla, kun kysyttiin, oliko tullut pyhäkouluun isän, äidin, veljen, siskon, isovanhempien, ystävän, kummin kanssa. Innokkaita viittaajia riitti jokaiseen kohtaan. Loppupuolella pyhäkoulua lapset ja pitäjä miettivät hyvän ystävän tuntomerkkejä. Lapset saivat nostaa peukun ylös, jos Laivamaan sanoma esimerkki kertoi hyvästä ystävästä.
Laivamaa kertoi lapsille myös ystävän merkityksestä.
– Ystävät ovat Jumalan lahjaa. Ystävyyttä on tärkeä pitää yllä ja hoitaa. Se on vastavuoroista; on hyvä myös osoittaa toiselle, että toinen on tärkeä. Sisarus on myös tärkeä ystävä, ja ystäviä voi olla myös eri-ikäisiä. Erityiset lapset ovat erityisen rakkaita. Naapurit ja luokkakaveritkin voivat olla ystäviä, ja heitä voi pyytää pyhäkouluun tai seuroihin mukaan.
– Jumalalta saa rukoilla ystävää, Laivamaa hoksautti.
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys