Sanalla ”aika” löytyy hakukone Googlesta yli 61 miljoonaa hakutulosta. Englannin kielen vastaavaa tarkoittavalla sanalla ”time” hakutuloksia tulee yli viisi miljardia.
Aika on ihmisille hyvin tärkeä käsite ja myös konkreettinen arjen ja juhlan määrittelijä. Meitä suomalaisia sanotaan joskus täsmällisiksi. Meille on usein tavanomaista pysytellä minuutilleen sovitussa ajassa. Joissakin kulttuureissa aikakäsitys on väljempi, eikä tunnin tai kahden heitto aikataulussa ole epätavallista.
Raamatun mukaan myös Jumalalla on oma aikansa. Hän on antanut ajan sekä luomakunnalle että yksittäisen ihmisen elämälle. Alussa hän loi taivaan ja maan. Ajan täytyttyä hän syntyi Pojassaan Jeesuksessa ihmiseksi ja sovitti koko maailman synnit ristinkuolemallaan. Ajan lopussa Jeesus tulee toisen kerran maan päälle ja päättää tämän maailman ajan.
Jumalan aika on erilainen kuin meidän ihmisten aika: ”Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä” (2. Piet. 3:8). Jeesuksen toisen tulemisen hetkeä ei tiedä kukaan muu kuin Isä Jumala.
Me ihmiset emme tiedä myöskään itsemme ja toistemme henkilökohtaisen maailmanlopun, kuoleman hetkeä. Ihmisen elämänlanka on hauras, ja se saattaa katketa hetkenä minä hyvänsä. Sen vuoksi Raamattu kehottaa uskovaisia valvomaan joka hetki ja epäuskoisia tekemään viipymättä parannuksen.
Jumalan seurakunta julistaa Jeesuksen esimerkin ja kehotuksen mukaisesti ajan täyttymistä: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.” Jumala lahjoittaa evankeliumin saarnan uskojalle omantunnon rauhan ja ikuisen elämän taivaassa. Taivaassa alkaa ilo, jolla on alku mutta ei loppua.
Pekka Aittakumpu
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 20.7.2016.
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys