Elmeri Hekkala
Elmeri Hekkala
Erkki Joensuu
Raamattu kuvaa Jumalaa kallioksi. Kallio on ollut luonnosta tuttu käsite ihmisille kaikkialla, maailman alusta saakka. Kallio kuvaa vahvaa ja turvallista perustusta, jolle on hyvä rakentaa. Se kestää myrskyaallokot, vuorten rinteiltä tulvivat vedet, tuulen, hiekkamyrskyn ja tamppaamisenkin.
Kalliot ovat toimineet myös oivina maamerkkeinä kulkijoille. Ne ovat pysyneet samanlaisina, korkeina ja kaukaa näkyvinä, sukupolvesta toiseen. Kallion ympärillä vaanivat kuitenkin rotkot ja muut vaarat.
Saatat vielä muistaa tärkeän kallion, jolla lapsuudessasi leikit. Äitinikin halusi vielä yli 80-vuotiaana käydä katsomassa lapsuuden mökin vieressä ollutta kalliota. Mökkiä ei enää ollut, ympäröivää maaperää oli kuluttanut eroosio ja pusikot olivat vallanneet alan. Äidin suureksi iloksi tuttu, monien muistojen kallio kuitenkin löytyi.
Jumalan asettaman Kristus-kallion perustalle rakennettu Jumalan seurakunta on vahvalla perustalla. Siinä, aivan sen keskellä, on turvallista vaeltaa ystävien ympäröimänä. Jumalan arvoa ja olemusta eivät pysty peittämään edes panettelut tai halveksivat puheet.
Nämä puheet ja uskovaisessa vaikuttava syntisyys pyrkivät kuitenkin viemään meitä kauemmaksi Jumalasta, lauman laitamille ja hukkaankin. Hyvän Paimenen ääni kutsuu ja hakee syntistä ihmistä turvaan myös vaaran paikoista (Matt. 18:12–14).
Yhtä varmasti kuin kaiku vastaa vuoren seinämästä, vastaa Jumala rukouksiimme ja avunpyyntöihimme Siionin vuorella. ”Kun vanhurskaat huutavat apua, Herra kuulee ja pelastaa heidät kaikesta hädästä. Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.” (Ps. 34:17–18.)
Kristus-kalliosta on kautta aikojen ammennettu myös uskoa ravitsevaa hengellistä vettä (1. Kor. 10:4). Uskonystävät ovat valmiita ojentamaan siunaavat kätensä: ”Syntisi ovat anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä”. Kunpa kukaan ei hylkäisi kalliota, joka antaa elämän (5. Moos. 32:18).
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys