JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Valtakunnallinen kuolleiden lasten muistopäivä nostaa esiin lasten ja nuorten surua

Uutiset
23.9.2024 13.00

Juttua muokattu:

23.9. 12:46
2024092312464520240923130000

Jarmo Määttä

Jarmo Määttä

Val­ta­kun­nal­lis­ta kuol­lei­den las­ten muis­to­päi­vää vie­te­tään tä­nään 23. syys­kuu­ta. Vuon­na 2024 kuol­lei­den lap­sen muis­to­päi­vän kam­pan­jas­sa nos­te­taan esiin las­ten ja nuor­ten su­rua ja hei­dän tar­vit­se­maan­sa tu­kea. Käpy Lap­si­kuo­le­ma­per­heet ry jär­jes­tää kam­pan­jan, jon­ka ke­räys­va­roil­la jär­jes­te­tään tu­kea eri­tyi­ses­ti lap­sil­le ja nuo­ril­le.

Val­ta­kun­nal­li­nen kuol­lei­den las­ten muis­to­päi­vä on saa­nut al­kun­sa vuon­na 2010 lap­sen­sa me­net­tä­nei­den van­hem­pien aloit­tees­ta. Se on tar­koi­tet­tu lap­sen­sa me­net­tä­neil­le van­hem­mil­le mut­ta myös vel­jil­le ja sis­koil­le, jot­ka su­re­vat si­sa­rus­taan. Päi­vä on myös iso­van­hem­mil­le, kum­mi­lap­sen me­net­tä­neil­le, päi­vä­ko­ti- tai kou­lu­ka­ve­ria ikä­vöi­mään jää­neil­le ja muil­le tut­ta­vil­le ja lä­hei­sil­le. Päi­vä on myös heil­le, jot­ka tun­te­vat su­rua tra­ge­di­oi­den uh­reis­ta Suo­mes­sa ja maa­il­mal­la. Kuol­lei­den las­ten muis­to­päi­vä on päi­vä, jol­loin voi tu­keu­tua toi­siin, muis­tel­la ja sy­tyt­tää kynt­ti­län tuo­maan loh­du­tus­ta ja va­loa tu­le­vaan.

Kuol­lei­den las­ten muis­to­päi­vä­nä Käpy Lap­si­kuo­le­ma­per­heet ry ha­lu­aa myös tuo­da esil­le lap­sen­sa me­net­tä­nei­den van­hem­pien ti­lan­net­ta yh­teis­kun­nas­sa. Suu­rin osa lap­sen­sa me­net­tä­neis­tä van­hem­mis­ta ei ole oi­keu­tet­tu­ja mi­hin­kään sel­lai­seen yh­teis­kun­nan tar­jo­a­maan tu­keen, joka mah­dol­lis­taa töis­tä pois ole­mi­sen. Sik­si Käpy ry ajaa Suo­meen Tans­kan mal­lin mu­kais­ta an­si­o­si­don­nais­ta su­ru­va­paa­ta al­le 18-vuo­ti­aan lap­sen me­net­tä­neil­le.

Eri paik­ka­kun­nil­la jär­jes­te­tään tä­nään, ja myö­hem­min­kin, yh­des­sä Käpy ry:n kans­sa ti­lai­suuk­sia, jois­sa voi hil­jen­tyä muis­to­jen ää­rel­le. Löy­dät ti­lai­suu­det tääl­tä.

4.10.2024

Kunpa kulkuni olisi vakaa, kunpa aina seuraisin sinun määräyksiäsi! Kun pidän käskysi silmieni edessä, en joudu häpeään. Ps. 119:5–6

Viikon kysymys