JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Uskovaiset ovat keskenään sydämestä tuttuja

Uutiset
12.9.2024 12.00

Juttua muokattu:

12.9. 12:12
2024091212125520240912120000

Kul­ler­vo Hir­vo­nen

Var­kaus

Var­kau­den rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä pi­det­tiin ter­ve­tu­li­ais­seu­rat uu­sil­le jä­se­nil­le.

Syys­kuun alun sun­nun­tai­seu­rois­sa Var­kau­den rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä oli epä­ta­val­li­sen vil­kas­ta. Pai­kal­la nä­kyi run­saas­ti uu­sia kas­vo­ja, kun Hei­nä­ve­del­tä oli saa­pu­nut seu­ra­vie­rai­ta Var­kau­teen ter­ve­tu­li­ais­seu­roi­hin: Hei­nä­ve­del­lä on lak­kau­tet­tu pai­kal­li­nen rau­ha­nyh­dis­tys, jo­ten Var­kau­den Rau­ha­nyh­dis­tys sai uu­sia jä­se­niä.

Pää­o­sa hei­nä­ve­te­läi­sis­tä suun­nan­nee jat­kos­sa seu­roi­hin Var­kau­teen, osa Lep­pä­vir­ral­le tai Li­pe­rin suun­taan. En­ti­sel­tä Hei­nä­ve­den rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­tä on Var­kau­teen noin 55 ki­lo­met­riä.

”Seu­ra­pen­kis­sä on tur­val­lis­ta”

Mat­ti Lep­pä­nen esit­ti tu­li­joil­le seu­rai­sän­nän ter­veh­dys­sa­nat Psal­min 1 sa­no­jen joh­dat­te­le­ma­na. Sen jäl­keen aja­tuk­si­aan ja tun­to­jaan ku­va­si en­ti­sen ko­ti­sii­o­nin­sa vä­el­le Lei­la Pit­kä­nen. Hän käyt­ti ti­lan­tees­ta il­mai­sua ”toi­min­ta­mai­se­man muu­tos” to­de­ten sen tuo­van mu­ka­naan hai­keut­ta­kin. Uu­des­sa mai­se­mas­sa on kui­ten­kin muis­tois­ta tut­tu läm­min toi­min­ta­ym­pä­ris­tö.

Pit­kä­nen oli va­lin­nut ter­veh­dyk­seen­sä kak­si Ee­va-Lii­sa Kan­to­lan ru­noa: Lap­suu­te­ni mai­se­ma ja toi­se­na ly­hyt runo, jos­sa to­de­taan tii­vis­tet­ty­nä: ”Tä­nään täs­sä seu­ra­pen­kis­sä on tur­val­lis­ta is­tua”.

Suu­rin käs­ky

Juho Leh­to­la pal­ve­li ter­ve­tu­li­ais­seu­rois­sa Ju­ma­lan sa­nal­la.

– Toi­siin tu­tus­tu­mis­ta hel­pot­taa, kun olem­me jo sy­dä­mes­tä tut­tu­ja, hän to­te­si.

Leh­to­la ha­lu­si tuo­da esil­le Ju­ma­lan las­ten ar­vo­poh­jan ja luki seu­ra­pu­heen­sa joh­dan­nok­si Mat­teuk­sen evan­ke­liu­min lu­vus­ta 22 koh­dan, jos­sa lai­nop­pi­nut ky­syi Jee­suk­sel­ta, mikä on suu­rin käs­ky. Jee­suk­sen vas­taus hä­nel­le oli kak­si­o­sai­nen. Tär­kein­tä on ra­kas­taa ja kun­ni­oit­taa Ju­ma­laa. Toi­se­na yh­tä tär­ke­ä­nä on ra­kas­taa lä­him­mäis­tä niin kuin it­se­ään. (Matt. 22:37–39.)

Lä­him­mäis­ten ra­kas­ta­mis­ta kos­ke­va käs­ky löy­tyy useis­ta eri koh­dis­ta evan­ke­liu­meis­sa ja myös Uu­den tes­ta­men­tin kir­jeis­tä. Mat­teuk­sen evan­ke­liu­min lu­vun 22 ja­kees­sa 40 vie­lä to­de­taan, et­tä ”näis­sä kah­des­sa käs­kys­sä kaik­ki laki ja pro­fee­tat riip­pu­vat”.

4.10.2024

Kunpa kulkuni olisi vakaa, kunpa aina seuraisin sinun määräyksiäsi! Kun pidän käskysi silmieni edessä, en joudu häpeään. Ps. 119:5–6

Viikon kysymys