JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Tarton syysseuroissa oli ilahduttavasti vieraita

Uutiset
18.9.2024 13.00

Juttua muokattu:

18.9. 08:36
2024091808364620240918130000
Syysseurat pidettiin Tarton Paavalin Kirkossa, jossa uskovaiset ovat kokoontuneet säännöllisesti seuroihin jo vuosien ajan.

Syysseurat pidettiin Tarton Paavalin Kirkossa, jossa uskovaiset ovat kokoontuneet säännöllisesti seuroihin jo vuosien ajan.

Samuel Kopperoinen

Syysseurat pidettiin Tarton Paavalin Kirkossa, jossa uskovaiset ovat kokoontuneet säännöllisesti seuroihin jo vuosien ajan.

Syysseurat pidettiin Tarton Paavalin Kirkossa, jossa uskovaiset ovat kokoontuneet säännöllisesti seuroihin jo vuosien ajan.

Samuel Kopperoinen

Ar­to Ko­ta­jär­vi

Tart­to, Viro

Syys­kuun toi­se­na vii­kon­lop­pu­na pi­det­tiin Vi­ron Tar­tos­sa syys­seu­rat yh­teis­työs­sä SRK:n, Vi­ron Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen (Ees­ti Lu­ter­lik Ra­huü­hen­dus) ja Tar­ton Paa­va­lin seu­ra­kun­nan kans­sa. En­sim­mäi­set syys­seu­rat vah­vis­ti­vat suo­ma­lais­ten ja vi­ro­lais­ten us­ko­nyh­teyt­tä.

Syys­seu­roi­hin oli saa­pu­nut vie­rai­ta Suo­mes­ta ai­na Ou­lun seu­tua myö­ten yh­tei­sel­lä bus­si­kul­je­tuk­sel­la. Seu­rois­sa oli myös usei­ta oma­toi­mi­mat­kai­li­joi­ta. Seu­ra­kut­su oli ta­voit­ta­nut vi­ro­lai­sia ilah­dut­ta­van pal­jon, ja kirk­ko­sa­lis­sa oli­kin odo­tet­tua enem­män seu­ra­vie­rai­ta.

Vi­ron pie­nel­le us­ko­vais­ten jou­kol­le en­sim­mäi­set jär­jes­tet­tä­vät isot­seu­rat oli­vat mer­kit­tä­vä ta­pah­tu­ma. Seu­ro­jen suun­nit­te­lu, ruo­kai­lu­jen ja kah­vi­tus­ten jär­jes­tä­mi­nen yh­des­sä suo­ma­lais­ten seu­ra­vie­rai­den kans­sa sekä kak­si­kie­li­set seu­ra­pu­heet oli­vat omi­aan vah­vis­ta­maan Hen­gen yh­teyt­tä us­ko­vais­ten kes­ken Suo­men­lah­den mo­lem­min puo­lin.

Ian­kaik­ki­seen elä­mään

Tar­ton Paa­va­lin seu­ra­kun­nan piis­pa Joel Lu­ha­mets toi seu­ro­jen aluk­si ter­veh­dyk­ses­sään esil­le psal­min 1 sa­noin, mi­ten koko päi­vän kes­tä­vis­sä seu­rois­sa saa ol­la kuin is­tu­tet­tu puu ve­si­o­jain var­rel­la:

– Puu imee vet­tä vain pi­sa­ran ker­ral­laan, mut­ta tar­vit­see vet­tä jat­ku­vas­ti, hän pu­hui.

Rei­jo Lohi piti päi­vä­seu­rois­sa seu­ra­pu­heen Jo­han­nek­sen evan­ke­liu­min 11. lu­vun poh­jal­ta.

– Lä­hei­sen kuo­le­ma he­rät­tää mur­het­ta ja mo­nen­lai­sia ky­sy­myk­siä. Us­ko­vai­sel­la on kui­ten­kin toi­vo ylös­nou­se­muk­ses­ta ja jäl­leen­nä­ke­mi­ses­tä.

Kun ih­mi­nen he­rä­te­tään hen­gel­li­ses­tä kuo­le­mas­ta, hä­net pääs­te­tään syn­nin si­teis­tä ja hän pää­see elä­vä­nä Ju­ma­lan lap­se­na Ju­ma­lan val­ta­kun­nan yh­tey­teen, sen hoi­toon ja evan­ke­liu­mil­la ruo­kit­ta­vak­si.

– Se hen­kiin­he­rää­mi­nen kan­taa ian­kaik­ki­seen elä­mään, Lohi muis­tut­ti.

Ju­ma­la pi­tää huo­len

Ar­to Ko­ta­jär­vi piti seu­rois­sa alus­tuk­sen ai­hees­ta Seu­ra­kun­nan va­el­lus. Alus­tuk­ses­sa ja sen jäl­kei­ses­sä kes­kus­te­lus­sa kuul­tiin, mi­ten Ju­ma­lan val­ta­kun­ta on kul­ke­nut us­kos­ta us­koon: al­ka­nut Pa­ra­tii­sin kar­ko­tuk­ses­ta, jat­ku­nut al­ku­seu­ra­kun­nan kaut­ta Poh­jo­lan he­rä­tyk­siin ja kul­kee edel­leen Py­hän Hen­gen työ­nä.

Seu­ra­päi­vän päät­teek­si seu­ra­vä­ki ko­koon­tui viet­tä­mään Her­ran Py­hää Eh­tool­lis­ta. Viik­ko­mes­sus­sa pu­hui Pek­ka Kai­nua. Hän ko­ros­ti Mat­teuk­sen evan­ke­liu­min 6. lu­vun teks­tin poh­jal­ta Ju­ma­lan huo­len­pi­toa:

– Hän pi­tää kyl­lä omis­ta lap­sis­taan huo­len, ei­kä mei­dän tar­vit­se mis­tään mu­reh­tia. Lo­pul­ta vain yk­si asia on tär­keä, us­ko­mi­sen lah­ja. Se aar­re kes­tää.

En­si vii­kol­la Päi­vä­mies-leh­des­sä myös seu­ra­vie­rai­den aja­tuk­sia.

4.10.2024

Kunpa kulkuni olisi vakaa, kunpa aina seuraisin sinun määräyksiäsi! Kun pidän käskysi silmieni edessä, en joudu häpeään. Ps. 119:5–6

Viikon kysymys