JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Taivaan ruoka ei maksa mitään – Opistoseurat Ranualla ovat alkaneet

Uutiset
26.7.2024 15.35

Juttua muokattu:

26.7. 15:44
2024072615444920240726153500
Ranuan opistoseurojen avajaispuheenvuorossa Erkki Perttunen kertoi, että järjestäjien tavoitteena on tavalliset ja turvalliset kesäseurat.

Ranuan opistoseurojen avajaispuheenvuorossa Erkki Perttunen kertoi, että järjestäjien tavoitteena on tavalliset ja turvalliset kesäseurat.

Opistoseurojen kuvapalvelu

Ranuan opistoseurojen avajaispuheenvuorossa Erkki Perttunen kertoi, että järjestäjien tavoitteena on tavalliset ja turvalliset kesäseurat.

Ranuan opistoseurojen avajaispuheenvuorossa Erkki Perttunen kertoi, että järjestäjien tavoitteena on tavalliset ja turvalliset kesäseurat.

Opistoseurojen kuvapalvelu

Opis­to­seu­rat Ra­nu­al­la ovat al­ka­neet ava­jais­seu­roil­la per­jan­tai­na. Ava­jais­päi­vä­nä seu­rois­sa on kah­dek­san seu­ra­pu­het­ta, kak­si lau­lu­tuo­ki­o­ta, raa­mat­tu­luok­ka ja il­ta­har­taus. Seu­roi­hin odo­te­taan 20 000 seu­ra­vie­ras­ta.

Päi­vä­mies

Ra­nua

Ava­jais­pu­heen pi­tää Ra­nu­an Kris­til­li­sen Kan­sa­no­pis­to­yh­dis­tyk­sen joh­to­kun­nan va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Erk­ki Pert­tu­nen. Hän to­te­aa, et­tä seu­rat saa­daan aloit­taa kään­ty­mäl­lä Tai­vaan Isän puo­leen kii­tok­sel­la ja ru­kouk­sel­la. Pert­tu­nen pyy­tää seu­roi­hin evan­ke­liu­min loh­du­tus­ta ja Ju­ma­lan val­ta­kun­nan kut­sua ar­mos­ta osat­to­mil­le.

Pert­tu­sen pu­heen joh­dan­to­teks­ti­nä on Jo­han­nek­sen evan­ke­liu­min teks­ti lu­vus­ta 7 ja­keet 37–38. Sen myö­tä hän toi­vot­taa kaik­ki ter­ve­tul­leik­si seu­roi­hin.

– Jär­jes­tä­jil­lä on ta­voit­tee­na ta­val­li­set ja tur­val­li­set ke­sä­seu­rat: ko­koon­nu­taan avoi­men Raa­ma­tun ää­rel­le. Tai­vaan Isä avaa sen, mitä hän nä­kee mei­dän tar­vit­se­van, Pert­tu­nen pu­huu.

Pert­tu­nen kiit­tää kaik­kia työ­vuo­roon osal­lis­tu­via ja mai­nit­see myös sii­tä, kuin­ka kaik­ki ei­vät tah­dos­taan huo­li­mat­ta pys­ty osal­lis­tu­maan ke­sä­seu­ro­jen työ­vuo­roi­hin.

– Eh­kä tääl­lä on myös ison per­heen äi­ti tai isä, joka ajat­te­lee, et­tä ei pys­tyt­ty tänä ke­sä­nä osal­lis­tu­maan, oma per­he vie ai­kaa, Pert­tu­nen pu­huu.

Hän mai­nit­see, et­tä Ne­he­mi­an kir­jas­sa (Neh. 3) ker­ro­taan Je­ru­sa­le­min muu­rin ra­ken­ta­mi­ses­ta, jo­hon myös­kään kaik­ki ei­vät voi­neet osal­lis­tua kuin oman ta­lon­sa koh­dal­ta.

– Se on tär­ke­ää työ­tä, jota teet­te omien las­ten ja las­ten­las­ten ty­kö­nä: ker­rot­te heil­le hy­väs­tä Ju­ma­las­ta, siu­naat­te hei­tä evan­ke­liu­mil­la ja ope­tat­te hei­tä Ju­ma­lan val­ta­kun­nan työ­hön siel­lä ko­to­na, Pert­tu­nen muis­tut­taa.

Tai­vaan ruo­kaa saa il­mai­sek­si

Pert­tu­sen lu­ke­mas­sa Raa­ma­tun teks­tis­sä Jee­sus oli leh­ti­ma­ja­juh­lil­la, joi­ta vie­tet­tiin sa­don­kor­juu­juh­la­na.

– Täs­sä ker­ro­taan, et­tä suu­re­na pää­tös­päi­vä­nä Jee­sus nou­si pu­hu­maan ja huu­si ko­val­la ää­nel­lä: 'Jos jon­kun on jano, tul­koon mi­nun luok­se­ni ja juo­koon'.

Pert­tu­nen ker­ta­si, et­tä myös Je­sa­ja kir­joit­taa täs­tä sa­mas­ta ta­pah­tu­mas­ta (Jes. 55:1) ja pu­huu sii­tä, et­tä tämä ruo­ka ja juo­ma on il­mais­ta.

– Täs­sä­hän on kyse evan­ke­liu­mis­ta, Pert­tu­nen va­lot­taa.

– Se on tai­vaan ruo­kaa, joka ei mak­sa mi­tään. Näis­sä­kään seu­rois­sa ei ole pää­sy­mak­sua. Siel­lä­kin ra­di­oi­den ää­res­sä saat­te ihan va­paas­ti kuun­nel­la näi­tä seu­ro­ja.

Pert­tu­nen ko­ros­taa syn­tien an­teek­si an­ta­mi­sen tu­le­van lah­ja­na: sii­hen ei tar­vi­ta mi­tään omia te­ko­ja ei­kä an­si­oi­ta, vaan sen saa omis­taa ai­van il­mai­sek­si täs­sä ja nyt.

Ju­ma­lan lap­set maa­il­man kes­kel­lä

Kyös­ti Kar­ju­la lu­kee ava­jais­ten seu­ra­pu­heen joh­dan­nok­si Paa­va­lin Fi­lip­pi­läis­kir­jeen toi­sen lu­vun toi­sen se­li­ty­so­san, jos­sa Paa­va­li roh­kai­see Fi­lip­pin us­ko­vai­sia py­sy­mään us­ko­mas­sa maa­il­man kes­kel­lä.

– Kat­soin uu­dem­man kään­nök­sen se­li­tys­tä. Ot­sik­ko­na on Ju­ma­lan lap­set maa­il­mas­sa. Se py­säyt­ti. Mitä mer­kit­see se, et­tä tä­män syn­nin maa­il­man kes­kel­lä Ju­ma­lan lap­set ha­lu­a­vat tul­la yh­del­le kool­le Ju­ma­lan sa­nan ää­reen? Kar­ju­la ky­syy.

Kar­ju­lan lu­ke­mas­sa teks­tis­sä Paa­va­li ha­lu­si roh­kais­ta ja tu­kea Ju­ma­lan lap­sia:

– Koko teks­tin kes­kei­nen nä­kö­a­la on se, et­tä mi­ten me tääl­lä maa­il­mas­sa kak­si­o­sai­si­na Ju­ma­lan lap­si­na jak­sam­me tais­tel­la kol­mi­liit­tois­ta vi­hol­lis­ta vas­taan niin, et­tä me py­sym­me ar­mon osal­li­suu­des­sa.

Kar­ju­la pa­laa vie­lä Fi­lip­pi­läis­kir­jeen pa­riin ja­kee­seen, jois­sa ke­ho­te­taan ih­mi­siä te­ke­mään kaik­ki na­pi­se­mat­ta, jot­ta voi­si ol­la nuh­tee­ton Ju­ma­lan lap­si “kie­rou­tu­neen ja tur­mel­tu­neen su­ku­kun­nan kes­kel­lä. Te lois­tat­te sii­nä kuin täh­det tai­vaal­la.” (Fil. 2:14–15.)

– Löy­dät­kö täs­tä it­se­si? ky­syy Kar­ju­la vii­ta­ten täh­den lail­la lois­ta­mi­seen. Hän jat­kaa, et­tä ih­mi­nen ei sitä it­ses­sään koe.

– Se on Ju­ma­lan vai­ku­tuk­sen osoi­tus­ta, jon­ka Ju­ma­lan lap­si saa ai­kaan ihan ta­val­li­sel­la elä­mäl­lään.

Kar­ju­la va­kuut­taa pu­heen­sa lop­pu­puo­lel­la, et­tä on lupa us­koa ja iloi­ta us­ko­mi­sen lah­jas­ta.

Opis­to­seu­ro­ja voi kuun­nel­la Ke­sä­seu­ra­ra­di­on net­ti­ra­di­os­ta.

Opis­to­seu­ro­jen verk­ko­si­vut: https://ra­nua.opis­to­seu­rat.fi/

Fa­ce­book: https://www.fa­ce­book.com/ra­nu­a­no­pis­to

Ins­tag­ram: https://www.ins­tag­ram.com/ra­nu­a­no­pis­to

18.10.2024

Herra, sinua ylistäkööt kaikki luotusi, uskolliset palvelijasi kiittäkööt sinua! Julistakoot he valtakuntasi kunniaa, kertokoot mahtavista teoistasi. Ps. 145:10–11

Viikon kysymys