JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

”On riemu, kun saan tulla sun, Herra, temppeliis”

Uutiset
8.10.2024 11.00

Juttua muokattu:

8.10. 10:59
2024100810593620241008110000

Ven­la Berg

Es­poo

Es­poon Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen ve­lat on nyt mak­set­tu. Vie­lä tär­ke­äm­pää on, et­tä Jee­sus on so­vit­ta­nut ih­mis­ten syn­ti­ve­lat. Ju­ma­lan val­ta­kun­nan työs­sä saa luot­taa Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen ja var­je­luk­seen.

Es­poon Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen juh­la­seu­rat pi­det­tiin Mik­ke­lin­päi­vä­nä. Juh­las­sa kii­tet­tiin Ju­ma­laa siu­nauk­ses­ta ja joh­da­tuk­ses­ta toi­mi­ta­lo­hank­keen eri vai­heis­sa. Vir­si 195, On rie­mu, kun saan tul­la sun, Her­ra, temp­pe­liis konk­re­ti­soi kii­tol­li­suu­den omas­ta toi­mi­ta­los­ta ja ilos­ta seu­ra­vie­rai­den ko­koon­tu­es­sa yh­des­sä Ju­ma­lan sa­nan ää­rel­le.

Ter­ho Kal­li­o­kos­ki pu­hui seu­rois­sa psal­min 8 poh­jal­ta Luo­jan suu­ruu­des­ta ja tai­vaal­li­sen Isän huo­len­pi­dos­ta. Pu­hu­ja toi esiin, et­tä jo­kai­nen meis­tä on Ju­ma­lan luo­ma ja hyvä juu­ri sel­lai­se­naan.

– Saam­me teh­dä hy­vil­lä mie­lin ja täy­del­lä sy­dä­mel­lä työ­tä rau­ha­nyh­dis­tyk­sem­me toi­min­nas­sa. Ju­ma­la an­taa vii­saut­ta, tai­to­ja ja lah­jo­ja toi­min­taan. Vä­lil­lä myös teem­me vir­hei­tä, jol­loin on tär­ke­ää muis­taa ar­mol­li­suus mui­ta ja it­seä koh­taan.

Erk­ki Tala luki pu­heen­sa joh­dan­nok­si 2. Moo­sek­sen kir­jas­ta kat­kel­man. Teks­tis­sä Ju­ma­la roh­kai­see Moo­ses­ta ja lu­paa en­ke­lin, joka kul­kee edel­lä, suo­je­lee ja opas­taa.

– Meil­lä kai­kil­la on sama lu­paus. Usein kui­ten­kin epäi­lem­me, kun eri­lai­set vai­keu­det, sai­rau­det ja kuo­le­ma ovat läs­nä elä­mäs­säm­me. Ai­van kuin Is­ra­e­lin kan­sa au­ti­o­maas­sa na­pi­sem­me, mik­si täl­lai­set ko­et­te­le­muk­set Ju­ma­la sal­lii meil­le. Ju­ma­la lä­het­tää meil­le nois­sa het­kis­sä en­ke­lei­tä us­ko­vais­ten mat­ka­ys­tä­vien muo­dos­sa roh­kai­se­maan, opas­ta­maan ja kul­ke­maan rin­nal­la.

Juh­las­sa oli esil­lä va­lo­ku­via toi­mi­ta­lon ra­ken­ta­mi­ses­ta, myy­jäis­ta­pah­tu­mis­ta ja seu­rois­ta. Osal­lis­tu­jat muis­te­li­vat edes­men­nei­tä Es­poon Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen jä­se­niä. Ny­kyi­set jä­se­net kul­ke­vat sa­mois­sa as­ke­lis­sa. Edes­men­neet muis­tut­ta­vat mei­tä sii­tä, mik­si kan­nat­taa us­koa.

Jut­tu on lu­et­ta­vis­sa ko­ko­nai­suu­des­saan täl­lä vii­kol­la il­mes­ty­nees­tä leh­des­tä.

16.10.2024

Tulee aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. 2. Tim. 4:3

Viikon kysymys