JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Lopen Suviseurojen seuramerkki julkistettiin

Uutiset
1.9.2024 10.00

Juttua muokattu:

1.9. 09:41
2024090109411720240901100000
Lopen Suviseurojen seuramerkin on suunnitellut Ossi Gustafsson.

Lopen Suviseurojen seuramerkin on suunnitellut Ossi Gustafsson.

Lopen Suviseurojen seuramerkin on suunnitellut Ossi Gustafsson.

Lopen Suviseurojen seuramerkin on suunnitellut Ossi Gustafsson.

Saa­ra Ko­leh­mai­nen

Jäm­sä

Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tyk­sen (SRK) en­si ke­sän Su­vi­seu­ro­jen merk­ki ja vi­su­aa­li­nen il­me jul­kais­tiin ei­len Jäm­sän opis­tol­la pi­de­tyl­lä tie­don­siir­to­lei­ril­lä. Ke­sän 2025 Su­vi­seu­rat jär­jes­te­tään en­si vuon­na Lo­pel­la, Räys­kä­län len­to­ken­täl­lä 27.–30.6.2025, jos Ju­ma­la suo.

Su­vi­seu­ro­jen tun­nus­lau­se "Tai­vaas­sa mi­nul­la on si­nut" (Ps. 73:25) on kat­kel­ma Asa­fin Psal­mis­ta. Pää­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Mark­ku Ka­mu­la ker­toi Asa­fin Psal­min vies­tis­tä.

– Asaf eli epä­us­koi­sen maa­il­man kes­kel­lä ja näki hei­dän piit­taa­mat­to­muu­des­taan huo­li­mat­ta me­nes­ty­vän. Hän kat­ke­roi­tui ja miet­ti, on­ko elä­nyt tur­haan puh­taal­la sy­dä­mel­lä.

Ka­mu­la to­te­si, et­tä sa­moin voi käy­dä myös ny­ky­ään us­ko­vai­sel­le ih­mi­sel­le, joka nä­kee ym­pä­ril­lään Raa­ma­tun ope­tuk­ses­ta poik­ke­a­vaa elä­mää.

– Voi tul­la aja­tus, on­ko täs­sä us­kos­sa mi­tään jär­keä? Asa­fil­le avau­tui kui­ten­kin nä­ke­mys, et­tä us­ko­vai­se­na hän pää­see ker­ran tai­vaa­seen. Hän ym­mär­si ja it­se­kin olen ym­mär­tä­nyt, et­tä maal­li­nen me­nes­ty­mi­nen ei ole min­kään ar­vois­ta sen rin­nal­la, et­tä pää­see tai­vaa­seen. Ju­ma­la siel­lä tai­vaas­sa roh­kai­see ja odot­taa.

Tun­nus­lau­seen va­lin­taa var­ten oli tut­kit­tu myös ai­em­pia tun­nus­lau­sei­ta ja to­det­tu, et­tä sa­naa tai­vas ei ole kos­kaan sel­lai­se­na esiin­ty­nyt seu­ra­tun­nuk­ses­sa.

Taus­ta-aja­tuk­se­na tai­vas­kai­puu

Seu­ra­mer­kin suun­nit­te­li­ja Os­si Gus­tafs­son ker­toi Päi­vä­mie­hel­le pu­he­li­mit­se, et­tä hä­nel­lä oli il­mees­tä muu­ta­mia eri vaih­to­eh­to­ja.

– Täs­sä mer­kis­sä voi näh­dä tai­vaan ja maan. Sii­nä on myös ris­ti kes­kel­lä. Ja idea on se, mi­ten ne yh­dis­ty­vät toi­siin­sa, kuin­ka lä­hel­lä maa on tai­vas­ta, hän ku­vai­li.

Gus­tafs­son pe­rus­te­li myös seu­ra­mer­kin vä­re­jä:

– Tai­vaan väri on il­mei­nen. Maan väri viit­taa il­ta­rus­koon, tai­vas­mat­kaan, ja tai­vas­kai­puu on yk­si aja­tus taus­tal­la. Sen ta­kia pää­dyin täl­lai­siin vä­rei­hin, mut­ta myös vä­ri­kom­boon, joka toi­mii yh­teen.

Hän to­te­si, et­tä graa­fi­nen il­me tu­lee jal­kau­tu­maan kaik­ki­al­le Su­vi­seu­rois­sa.

– Var­maan juh­la­por­tis­sa, mah­dol­li­ses­ti pu­hu­jan­ko­rok­kees­sa esi­mer­kik­si kuk­kien vä­reis­sä, hän vi­si­oi.

Op­pia edel­tä­jil­tä

Tie­don­siir­to­lei­ri Jäm­säs­sä oli tar­koi­tet­tu ke­sien 2024 ja 2025 Su­vi­seu­ro­jen ja opis­to­seu­ro­jen vies­tin­tä­vas­tuun kan­ta­jil­le. Vii­kon­lo­pun ai­ka­na vaih­det­tiin tie­toa sii­tä, mi­ten vies­tin­tää ku­lu­va­na vuon­na hoi­det­tiin ja mitä eh­kä kan­nat­tai­si ke­hit­tää tu­le­vaa kaut­ta aja­tel­len.

Vies­tin­tä­vas­tuu siir­tyi tie­don­siir­to­lei­ril­lä Lo­pen 2025 Su­vi­seu­ro­jen jär­jes­tä­jil­le.

– Otam­me tä­män in­nok­kaal­la, iloi­sel­la ja rau­hal­li­sel­la mie­lel­lä vas­taan. Pu­das­jär­ven or­ga­ni­saa­tio on an­ta­nut meil­le hy­vät opit ja ar­vok­kaan tuen, sekä esi­mer­kin vies­tin­tä­vas­tuun kan­ta­mi­ses­ta, to­te­si vies­tin­tä­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Tuo­mas Rim­pi­läi­nen koko Lo­pen or­ga­ni­saa­ti­on puo­les­ta.

Su­vi­seu­ra­jär­jes­te­ly­jen pää­vas­tuun Lo­pel­la kan­taa Lah­den Rau­ha­nyh­dis­tys. Jär­jes­tä­mis­vas­tuus­sa ovat myös Lap­peen­ran­nan, Kou­vo­lan, Mänt­sä­län, Por­nai­sen, Por­voon, Jär­ven­pään, Hel­sin­gin ja Lem­pää­län Rau­ha­nyh­dis­tyk­set.

16.9.2024

Sinä pelastit minut kuolemasta, et antanut jalkani astua harhaan. Ps. 56:14

Viikon kysymys