JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Leiriruoka valmistuu yhteistyöllä

Uutiset
13.7.2024 6.25

Juttua muokattu:

11.7. 13:16
2024071113163120240713062500
Lyydia Sundberg, Otto Hyväri ja Senja Haho pinoavat lämpölaatikoita, joissa ruokaa kuljetetaan suurpoikaleireillä metsään.

Lyydia Sundberg, Otto Hyväri ja Senja Haho pinoavat lämpölaatikoita, joissa ruokaa kuljetetaan suurpoikaleireillä metsään.

Maria Hyväri

Lyydia Sundberg, Otto Hyväri ja Senja Haho pinoavat lämpölaatikoita, joissa ruokaa kuljetetaan suurpoikaleireillä metsään.

Lyydia Sundberg, Otto Hyväri ja Senja Haho pinoavat lämpölaatikoita, joissa ruokaa kuljetetaan suurpoikaleireillä metsään.

Maria Hyväri

Ma­ria Hy­vä­ri

Sii­ka­jo­ki

Lei­rit näyt­tä­vät eri­lai­sil­ta keit­ti­ös­tä kat­so­en. Tätä miel­tä ovat Sii­ka­tör­män lei­ri­kes­kuk­sen keit­ti­ö­ke­sän­työn­te­ki­jät Sen­ja Haho, Lyy­dia Sund­berg ja Ot­to Hy­vä­ri.

Ke­sä­työ­läis­ten teh­tä­viin kuu­luu ruo­an­lait­toa, sa­laat­tien te­ke­mis­tä, tis­kaus­ta ja sii­vous­ta keit­ti­öl­lä. Aa­mu al­kaa ai­kai­sin­taan puo­li seit­se­mäl­tä, ja työt päät­ty­vät vii­meis­tään puo­li yh­del­tä­tois­ta. Il­tai­sin val­mis­tel­laan seu­raa­vaa aa­mua.

Pää­vas­tuu on pää­e­män­näl­lä, jota ke­sä­työn­te­ki­jät aut­ta­vat mo­ni­na apu­kä­si­nä. Kaik­ki ta­pah­tuu yh­teis­työs­sä – yk­sin ku­kaan ei pys­ty keit­ti­ö­tä pyö­rit­tä­mään.

Keit­tiö mu­kau­tuu eri­lai­siin lei­rei­hin

Päi­vän kii­rei­sim­mät het­ket ovat ruo­kai­lu­jen yh­tey­des­sä, kun pi­tää seu­ra­ta, et­tä ruo­kaa riit­tää, ja ha­kea täy­den­nys­tä tar­joi­lui­hin.

Rau­hal­li­si­a­kin het­kiä on, ku­ten nyt ju­han­nus­vii­kon il­ta­päi­vä­nä, kun is­tum­me te­ke­mäs­sä tätä haas­tat­te­lua. Ke­sä­kuus­sa on eh­ti­nyt ol­la nel­jä rip­pi­lei­riä, ja suur­poi­ka­lei­ri on haas­tat­te­lu­het­kel­lä me­neil­lään. Suur­lei­rit ovat ai­van oman­lai­sen­sa ko­ke­mus niin lei­ri­läi­sil­le kuin hen­ki­lö­kun­nal­le­kin.

– Suur­poi­ka­lei­ril­lä ruo­ka­mää­rä on val­ta­vas­ti isom­pi, Ot­to Hy­vä­ri to­te­aa.

Sen­ja Haho ja Lyy­dia Sund­berg jat­ka­vat muis­ta­kin erois­ta:

– Lei­ri­läi­set ovat koko ajan ul­ko­na. Em­me näe hei­tä si­säl­lä, jo­ten puut­tuu se tar­joi­luo­suus ko­ko­naan. Ruo­ka pa­ka­taan laa­ti­koi­hin ja kul­je­te­taan met­sään.

Opet­ta­vais­ta työ­tä

Keit­ti­ö­työ on tuo­nut kai­kil­le hy­viä ko­ke­muk­sia, vaik­ka alus­sa jän­nit­ti­kin.

– Aluk­si oli jopa vä­hän hu­kas­sa, kun piti op­pia niin pal­jon. Tääl­lä on op­pi­nut ryh­mä­työ­tai­to­ja ja te­ke­mään mo­nia asi­oi­ta yh­tä ai­kaa. Pi­tää us­kal­taa pyy­tää myös apua, jos ei it­se eh­di teh­dä jo­ta­kin, nuo­ret ker­to­vat.

Nuo­ret ker­to­vat, et­tä työ on opet­ta­nut tois­ten aut­ta­mis­ta ja tu­tus­tut­ta­nut uu­siin ih­mi­siin.

– On ol­lut tosi mu­ka­vaa, ja on ke­säl­le te­ke­mis­tä. Il­ma­pii­ri on hyvä ja on ai­van eri­lais­ta, kun on us­ko­vai­sia ym­pä­ril­lä. Ei tar­vin­nut erik­seen pyy­tää, et­tä sai­si­ko Su­vi­seu­roi­hin va­paa­ta, Sund­berg nau­raa.

Hei­nä­kuu jat­kuu jo­kai­sel­la lei­ri­kes­kus­pai­not­tei­ses­ti: Haho jat­kaa keit­ti­öl­lä, Sund­berg siir­tyy sii­vo­a­maan lei­ri­kes­kus­ta ja Hy­vä­ri on rip­pi­lei­reil­lä iso­se­na.

22.11.2024

Herra, opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen. Ps. 90:12

Viikon kysymys