JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Evankeliumia saarnattiin lähetysseuroissa itäkairassa

Uutiset
4.9.2024 14.15

Juttua muokattu:

4.9. 14:08
2024090414083920240904141500

Mar­jaa­na Lai­va­maa

Sa­vu­kos­ki

Lä­he­tys­seu­rat ovat tär­kei­tä pie­nel­le us­ko­vais­ten jou­kol­le, joka saa­pui Sa­vu­kos­kel­la kuu­le­maan sa­maa evan­ke­liu­min saar­naa, jota saar­nat­tiin Pie­ta­ril­le ja His­ki­al­le­kin ai­koi­naan.

Sa­vu­kos­ken seu­ra­kun­ta­ta­lol­la pi­det­tiin syys­kuun alus­sa Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tyk­sen (SRK) lä­he­tys­seu­rat. Lä­he­tys­pu­hu­ji­na pal­ve­li­vat Vil­le Ai­ras ja Ka­le­vi Lui­ro. Seu­roi­hin ko­koon­tui pie­ni jouk­ko itä­kai­ran us­ko­vai­sia.

Evan­ke­liu­mi ei kulu

Vil­le Ai­ras luki pu­heen­sa joh­dan­nok­si Luuk­kaan evan­ke­liu­min 5. lu­vun alus­ta koh­dan, jos­sa Jee­sus kut­suu Pie­ta­rin seu­raa­jak­seen. Pu­heen­sa aluk­si Ai­ras ker­toi, et­tä Jee­sus piti seu­ro­ja niin kuin me ny­ky­ään pi­däm­me.

– Hän to­sin pu­hui Pie­ta­rin ve­nees­tä ää­nen­tois­ton ta­kia, hän to­te­si.

Ai­rak­sen lu­ke­mas­sa evan­ke­liu­min koh­das­sa Jee­sus pyy­si pu­heen­sa lo­pe­tet­tu­aan Pie­ta­ria sou­ta­maan kau­em­mak­si ja lait­ta­maan ver­kot vie­lä ve­sil­le.

– Pie­ta­ri oli ol­lut ka­las­sa koko yön. En­sin hän vas­tus­te­li Jee­suk­sen pyyn­töä, mut­ta myön­tyi sit­ten te­ke­mään niin kuin Jee­sus pyy­si. Pie­ta­ri sai ka­laa niin pal­jon, et­tä ver­kot re­pei­li­vät.

Pie­ta­ri koki it­sen­sä syn­ti­sek­si mie­hek­si. Jee­sus kui­ten­kin sa­noi Pie­ta­ril­le: "Älä pel­kää. Täs­tä läh­tien sinä olet ih­mis­ten ka­las­ta­ja." (Luuk. 5:10.)

Ai­ras jat­koi ker­to­mal­la sii­tä, mitä pa­ran­nus tar­koit­taa.

– Pa­ran­nuk­sen ar­mo tar­koit­taa mie­len­muu­tos­ta ja elä­män­muu­tos­ta. Pie­ta­ri­kin oli saa­nut us­koa kaik­ki syn­tin­sä an­teek­si ja al­ka­nut seu­ra­ta Her­raa Jee­sus­ta Kris­tus­ta.

Hän to­te­si, et­tä evan­ke­liu­mi on kät­ket­ty Ju­ma­lan val­ta­kun­taan ja sik­si sa­no­taan: "Et­si­kää en­sin Ju­ma­lan val­ta­kun­ta" (Matt. 6:33).

– Evan­ke­liu­mi ei kulu, vaik­ka sitä käyt­täi­si, sil­lä sii­nä on voi­ma, joka kes­tää. Evan­ke­liu­mi tuo us­ko­mi­sen iloa. Kun sy­dä­mes­sä on rau­ha, sii­tä kum­pu­aa us­ko­mi­sen ilo. Se on suu­rin ilo maa­il­mas­sa, Ai­ras to­te­si.

His­ki­al­le li­sää elin­vuo­sia

Ka­le­vi Lui­ro luki pu­heen­sa joh­dan­nok­si His­ki­an psal­min (Jes. 38:9–22). His­ki­an psal­mi ker­too ku­nin­gas His­ki­an va­ka­vas­ta sai­ras­tu­mi­ses­ta ja pa­ran­tu­mi­ses­ta. His­kia kat­ke­roi­tui sii­tä, et­tä hän oli nuo­ri ja kuo­le­man­sai­ras.

– Kui­ten­kin mo­nien vai­hei­den jäl­keen His­kia us­koi Ju­ma­laan, ja sai Ju­ma­lal­ta loh­du­tuk­sen. Hän sai myös 15 vuot­ta li­sää vuo­sia elä­mään­sä (Jes. 38:5).

Lui­ro muis­tut­ti, et­tä vaik­ka His­ki­al­la oli vai­kei­ta ai­ko­ja, hän sai kuul­la evan­ke­liu­min loh­du­tuk­sen.

– Se on sa­maa evan­ke­liu­mia, mitä nyt­kin saar­na­taan. His­kia to­sin kat­soi tu­le­vai­suu­teen odot­ta­en Va­pah­ta­jaa, mut­ta me saam­me luot­taa Jee­suk­sen ris­tin so­vi­tuk­seen, Lui­ro loh­dut­ti kuu­li­joi­ta.

Pal­ve­lu­teh­tä­väs­sä

Lä­he­tys­seu­rois­sa seu­ra­kun­ta­ta­lon keit­ti­öl­lä Mar­ja-Lii­sa Kel­lo­nie­mi keit­ti seu­ra­vä­el­le kah­via ja kan­toi pöy­tään tar­jot­ta­via.

– Kyl­lä on mu­ka­vaa, kun on vä­hän­kään toi­min­taa, Kel­lo­nie­mi to­te­si.

Hän ker­toi, et­tä Sa­vu­kos­ken Rau­ha­nyh­dis­tys on lak­kau­tet­tu va­jaa kym­me­nen vuot­ta sit­ten. Paik­ka­kun­nal­la asuu enää muu­ta­mia us­ko­vai­sia, jo­ten omaa yh­dis­tys­tä on vai­kea pi­tää yl­lä.

– SRK:n lä­he­tys­seu­rat pi­de­tään Sa­vu­kos­kel­la kol­me ker­taa syk­syl­lä ja ke­vääl­lä. Naa­pu­ri­kun­nas­sa Pel­ko­sen­nie­mel­lä on muu­ta­man ker­ran vuo­des­sa seu­rat, Kel­lo­nie­mi ker­toi alu­een seu­ra­toi­min­nas­ta.

16.9.2024

Sinä pelastit minut kuolemasta, et antanut jalkani astua harhaan. Ps. 56:14

Viikon kysymys