JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Ei opisto eikä ripari, vaan Opari

Uutiset
11.7.2024 12.55

Juttua muokattu:

11.7. 15:38
2024071115380120240711125500
Oparin suunnittelutiimin Ari Ervasti, Kirsi Lamminaho ja Maria Luhtaniemi palaverissa Pudasjärven Suviseuroissa.

Oparin suunnittelutiimin Ari Ervasti, Kirsi Lamminaho ja Maria Luhtaniemi palaverissa Pudasjärven Suviseuroissa.

Timo Luhtaniemi

Oparin suunnittelutiimin Ari Ervasti, Kirsi Lamminaho ja Maria Luhtaniemi palaverissa Pudasjärven Suviseuroissa.

Oparin suunnittelutiimin Ari Ervasti, Kirsi Lamminaho ja Maria Luhtaniemi palaverissa Pudasjärven Suviseuroissa.

Timo Luhtaniemi

Reis­jär­ven opis­to

Reis­jär­vi

Opa­ri on nuor­ten toi­vei­den poh­jal­ta ke­hi­tet­ty täy­sin uu­si nuo­ri­so­työ­muo­to. Se ko­ko­aa en­si lu­ku­vuo­den ai­ka­na 50 nuor­ta nel­jäk­si vii­kon­lo­puk­si Reis­jär­ven opis­tol­le, min­kä li­säk­si Opa­ri hui­pen­tuu en­si ke­vää­nä nel­jän päi­vän lei­riin Ruot­sis­sa. Opa­ris­sa on run­saas­ti ai­kaa ja ti­laa ys­tä­vys­ty­mi­sel­le, tu­tuil­le kämp­pä­ka­ve­reil­le ja mie­lek­kääl­le te­ke­mi­sel­le.

Toi­vee­na saa­da nuo­ril­le ys­tä­viä

Opa­rin suun­nit­te­luun ja to­teu­tuk­seen osal­lis­tu­vat va­paa­eh­toi­set Ma­ria Luh­ta­nie­mi ja Kir­si Lam­mi­na­ho toi­vo­vat, et­tä Opa­riin tu­le­vat nuo­ret sai­si­vat oman us­ko­vai­sen ka­ve­ri­po­ru­kan, ra­kas­ta­via ai­kui­sia ja tur­val­li­sen pai­kan, jos­sa kes­kus­tel­la us­ko­mi­sen asi­ois­ta. Opis­ton opet­ta­ja Ari Er­vas­ti us­koo, et­tä nuo­ret pää­se­vät ko­ke­maan Opa­ris­sa opis­to­ko­din pyy­teet­tö­mäs­ti ra­kas­ta­van il­ma­pii­rin.

– Toi­von, et­tä Opa­riin tu­le­va yk­si­näi­nen tai epäi­le­vä nuo­ri sai­si ys­tä­viä, joi­den kans­sa oli­si help­po läh­teä vaik­ka seu­roi­hin ja nuor­te­nil­toi­hin, hän ker­too.

Opa­ris­sa opin­not ete­ne­vät

Opis­ke­lu Opa­ris­sa on hy­vin va­paa­muo­tois­ta eri tee­mo­jen, ku­ten kuo­ro­lau­lun, yrit­tä­jyy­den, it­se­tun­te­muk­sen ja mo­ni­kult­tuu­ri­suu­den pa­ris­sa. Opa­rin tär­kein sa­no­ma löy­ty­nee kui­ten­kin vas­tauk­si­na nuor­ten ky­sy­myk­siin kes­kus­te­luil­lois­sa, har­tauk­sis­sa ja kes­kus­te­luis­sa kämp­pä­ka­ve­rei­den kans­sa. Li­säk­si nuo­ret pää­se­vät ha­lu­tes­saan op­pi­maan kie­liä ame­rik­ka­lais­ten opis­to­lais­ten ja Opa­riin osal­lis­tu­vien ruot­sa­lais­ten nuor­ten kans­sa.

– Ky­sees­sä ei siis ole ai­van opis­to ei­kä ri­pa­ri­kaan, vaan le­git (oi­kees­ti) Opa­ri! tii­vis­tä­vät suun­nit­te­li­jat.

– Opa­ri on mel­kein kuin kak­sois­tut­kin­to, sil­lä Opa­rin ai­ka­na nuo­ren opin­not ete­ne­vät ja vii­kon­lop­pu­jen ai­ka­na hän saa mah­dol­li­suu­den ko­kea läm­min­tä yh­tei­söl­li­syyt­tä kris­til­li­syy­den opis­tos­sa, ker­too Reis­jär­ven opis­ton ly­hyt­kurs­sien kou­lu­tus­suun­nit­te­li­ja Han­nu In­ke­roi­nen.

Opa­ri so­pii niin reip­pail­le kuin ujoil­le, yk­si­näi­sil­le kuin suu­reen po­ruk­kaan tot­tu­neil­le. Opa­ris­sa jo­kai­nen nuo­ri ha­lu­taan koh­da­ta juu­ri oma­na it­se­nään. Jär­jes­tä­jien toi­vee­na on, et­tä Opa­ris­ta tu­lee kris­til­li­syy­den nuo­ri­so­työn uu­si laa­je­ne­va toi­min­ta­muo­to, sil­lä sen ke­hi­tys­työs­sä on huo­mi­oi­tu myös Huo­mi­sen opis­to­työ -ryh­män ky­se­lyn tu­lok­sia.

Pai­kat ja­e­taan so­pi­vien kes­ken ar­val­la

Nyt käyn­nis­sä ole­vaan ha­kuun voi­vat osal­lis­tua vuo­si­na 2007 ja 2008 syn­ty­neet nuo­ret. Opa­riin va­li­taan tu­le­va­na syk­sy­nä 50 nuor­ta. Pai­kat ja­e­taan si­sä­op­pi­lai­tos­muo­toi­seen asu­mi­seen so­vel­tu­vien ha­ki­joi­den kes­ken ar­val­la. Yh­den Opa­ri-vii­kon­lo­pun hin­ta on 125 eu­roa. Mak­suun voi tar­vit­ta­es­sa ky­syä avus­tus­ta omal­ta rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­tä.

Opa­rin kurs­si­mak­su voi­si ol­la myös ar­vo­kas lah­ja tut­ta­val­le tai lap­sen­lap­sel­le. Tar­vit­ta­es­sa mak­sun voi suo­rit­taa use­am­mas­sa eräs­sä. Nuo­ril­la voi ol­la haas­tei­ta pääs­tä vii­kon­lo­puik­si Reis­jär­vel­le, min­kä vuok­si opis­to pyr­kii aut­ta­maan kimp­pa­kyy­tien jär­jes­tä­mi­ses­sä.

Li­sä­tie­to­ja Opa­rin si­säl­lös­tä, ai­ka­tau­lus­ta ja haus­ta löy­tyy osoit­tees­ta www.rkro­pis­to.fi/opa­ri ja Reis­jär­ven opis­ton so­me­ka­na­vil­ta.

8.9.2024

Jeesus sanoo: ”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne.” Matt. 6:26

Viikon kysymys