Perjantai 24.11.2017
"
Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen. Ps. 90:12

Haapajärven miestenillassa puhuttiin arjen voimavaroista

Uutiset 31.5.2014 06:50 | Risto Ranta-Korpi


Joukko Haapajärven rauhanyhdistyksen miehiä kokoontui alkukesän kauniina iltana Korkatin mökille Pyhäjärvelle. Keskustelunaiheena oli voimavarat ja jaksaminen arjessa.
Aloituslaulu ”Pikku lintu riemuissaan” johdatti illan teemaan. Alustaja Jorma Niinikoski Kärsämäeltä puhui yksinkertaisista ja tärkeistä elämän perusasioista: elävästä uskosta,  jokapäiväisestä leivästä ja unen merkityksestä. 

– Jos tavoittelemme kaikkea ja vertailemme toisiin, emme osaa iloita siitä, mitä meillä jo on, hän sanoi.


Jorma Niinikoski totesi, että elämänasenteella on vaikutusta omaan jaksamiseen. 


Puheessa tuli esille anteeksiantamuksen merkitys. Se on uskovaisen kodin tärkein voimavara. Suurinta onnea on, kun saa uskoa syntinsä anteeksi. Anteeksisaaminen antaa voimaa siihen, että jaksaa antaa anteeksi toisillekin. Niinikoski myös piti arvokkaana, että kodeissa laulettaisiin Siionin lauluja ja virsiä.

Iloisesta puheensorinasta ja naurunremahduksista päätellen ilta vaikutti onnistuneelta. Samaa mieltä oli myös Kamulan Kape, jonka mielestä miestenilloissa on vapaa ja rento huumorin sävyttämä tunnelma, vaikka käsiteltäisiin vaikeitakin asioita.
 

Tunnisteet:


miestenilta haapajärvi

Lisää aiheesta:

Liikeilmoitukset

Toim. Pekka Kinnunen, Pirkko Tala, Yrjö Tala

Raamatusta en luovu

Raamatusta en luovu kertoo maailmasta, jossa Martti Luther syntyi, kasvoi, kävi koulua ja astui eurooppalaiseksi vaikuttajaksi. Kirjassa keskitytään ennen kaikkea niihin Lutherin elämää koskeviin tapahtumiin, joilla on ollut merkitystä uskonpuhdistukselle.

22 €

Sinuun me turvaamme

Tällä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden äänitteellä lauletaan tunnettujen suomalaissäveltäjien virsiä. Näitä hyvin perustavanlaatuisia suomalaisia virsiä laulaa Jouni Pietiläisen johtama, Oulun seudulta koottu mieskuoro. Säestyksiin tuo tuoretta ilmaisua urkuri Vesa Kajavan improvisaatiot. Joose Vähäsöyrinki ja Veli-Matti Rautakoski laulavat soolosäkeistöjä. 

22 e

Katri Isopahkala – Laura Lindgren

Hilman oma joulukuusi

Hilman oma joulukuusi on kertomus-, väritys- ja tehtäväkirja joulukuun päiville. Kirja tarjoaa lukemista, laskemista, värittämistä ja monenlaista muuta puuhaa alakouluikäisille lapsille. 

8 e

Toim. Toivo Määttä

Evankeliumin ihmeitä

Evankeliumin ihmeitä sisältää vanhoillislestadiolaisten saarnaajien ja sanankuulijoiden kokemuksia seuroista ja seuramatkoilta 1800-luvulta 2000-luvulle. Kokemuksia on kotimaan lisäksi muista Pohjoismaista, Keski-Euroopasta, Amerikasta, Venäjältä ja Afrikasta. Kirjan keskeinen sanoma on, miten ihminen saa syntinsä anteeksi.

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi